Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 7/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Chipita: Κανένα ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ

Ο επικεφαλής του Ομίλου Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος διαψεύδει δημοσίευμα που τον φέρει να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον όμιλο ΔΟΛ.
---
Νοµοθετική ρύθµιση
για την μέτρηση της τηλεθέασης;
Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πολλές αλλαγές είναι στα σκαριά σε ό,τι αφορά τη µέτρηση της τηλεθέασης και στη Nielsen (AGB), καθώς οι τηλεοπτικοί σταθµοί δείχνουν να συµφωνούν πως ο σχετικός διάλογος πρέπει να ξεκινήσει άµεσα.

Ανάµεσα σε άλλα, εξετάζεται η αύξηση του δείγµατος, γεγονός που θα αυξήσει κατά τουλάχιστον 20% το κόστος της έρευνας.

Παράλληλα, εξετάζεται από την κυβέρνηση και η πιθανότητα κατάθεσης νοµοθετικής ρύθµισης.
---
ΝΕΡΙΤ με εργολάβους ή ΕΡΤ με εργαζόμενους;

ΣΧΟΛΙΟ:
Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στην ΕΡΤ θα προβλέπει θέσεις εργασίας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση για να καλυφθούν τα κενά. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε καθαρά πως ο διαγωνισμός θα γίνει

Η μέθοδος των εργολαβιών, (για επώνυμους και μόνο) που επιχειρείται να επεκταθεί και στο ραδιόφωνο, αποκλείει τις ανοικτές και καθαρές διαδικασίες. Και το ερώτημα είναι: Θέσεις εργασίας με μισθό και ασφάλιση, ή εργολαβίες αλά ΝΕΡΙΤ;
---
Δεν μειώνεται το ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ
Απάντηση στα σχέδια Μητσοτάκη περί συρρίκνωσης της ΕΡΤ μέσω της μείωσης του ανταποδοτικού τέλους έδωσε τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Υπογράμμισε πως το τέλος των 3 ευρώ δεν πρόκειται να μειωθεί όπως έχει απαιτήσει ήδη δύο φορές η ΝΔ «Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι όσο ήταν και της ΝΕΡΙΤ, είναι 3 ευρώ. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να το μειώσουμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης λέει αυτό. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, για κάποια νοικοκυριά, είναι ένα βάρος» είπε ο Νίκος Παππάς, για να συμπληρώσει πως «το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι σε πάρα πολύ χαμηλότερα επίπεδα, δραματικά χαμηλότερο σε πολλές περιπτώσεις, εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν οι πολίτες σε άλλες χώρες της ΕΕ».
---
Εκτός μετρήσεων TV
και ραδιοφώνου ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο περασμένος Φεβρουάριος ήταν ο τελευταίος μήνας για τον οποίο μετρήθηκε η τηλεθέαση του δημοτικού σταθμού TV 100 και η ακροαματικότητα του ραδιοφωνικού 100 από τη Nielsen και τη Focus αντίστοιχα. Το ΔΣ της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αποχωρήσει από τις μετρήσεις, αν και τα χρήματα που πληρώνονταν δεν ήταν πάρα πολλά. Όπως αναγράφεται στην απόφαση, για τον Φεβρουάριο η ΔΕΠΘΕ πλήρωσε 1.100 ευρώ για τη Nielsen και 906 ευρώ για τη Focus. Με βάση την απόφαση, από την 1η Μαρτίου τα δύο ΜΜΕ του δήμου δεν συμπεριλαμβάνονται στις μετρήσεις.
---
Διαφήμιση των “Παραπολιτικών” στο ΣΚΑΪ
Διαφήμιση της εφημερίδας “Παραπολιτικά” μεταδόθηκε χθες από το ΣΚΑΪ. Στο πρώτο διάλειμμα του “Survivor” ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε τηλεοπτικό σποτ της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη, επί πληρωμή. Προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προβολή των σποτ της “Ελευθερίας του Τύπου” του Βαγγέλη Μαρινάκη από το σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Το παραμύθι για δήθεν ενδιαφέρον της Chipita για το ΔΟΛ το κυκλοφόρησε, όπως όλοι είδατε, το "παπαδοπαίδι" της Μαρίας. Όπως φαίνεται τον έβαλε η "παπαδιά" για να καθυσηχάσουν τους άθλιους του ΔΟΛ και να καλυφθεί η εξέλιξη από τον εκκαθαριστή που τον πάει για πτώχευση ολοταχώς, λόγω του υψηλού κόστους μισθοδοσίας. Καταλάβατε ποιά βαρίδια κλείνουν τον ΔΟΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το παραμάγαζο του Καρακούση τρία - τέσσερα τετράγωνα πιό πάνω από το ΔΟΛ έχετε ακούσει τίποτα; Πάντως αρκετοί από όλες τις ειδικότητες περνούν από κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή