Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

... ποιο Κασιμάτης δεν γίνεται ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το ξανατερμάτισε ο Στέφανος Κασιμάτης:
Το ιταμό του σχόλιο για τον Νίκο Τεμπονέρα


Στέφανος Κασιμάτης, αρθρογράφος της "Καθημερινής"
Δεν πέρασε λίγος καιρός από το κατάπτυστο σχόλιο του αρθρογράφου της «Καθημερινής», Στέφανου Κασιμάτη, για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αναγκάζοντάς τον τελικά να ζητήσει μια «μισή» συγγνώμη, και τώρα ξαναχτύπησε…

Αφορμή, αυτήν τη φορά, η ονοματοδοσία των σηράγγων της νέας εθνικής Κορίνθου - Πατρών και το γεγονός ότι σε μία από τις σήραγγες δόθηκε το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα, του εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα, δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ στην Πάτρα και πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ, το 1991.

Γράφει λοιπόν ο «έγκριτος» αρθρογράφος:

«Στεφανόπουλος, Παπανδρέου, Τεμπονέρας. Αυτά είναι τα ονόματα των σηράγγων στην εθνική Κορίνθου-Πατρών, που εγκαινίασε χθες ο Τσίπρας. Καλά ο Στεφανόπουλος, καλά κι ο Παπανδρέου, αλλά ο Τεμπονέρας τι προσέφερε στη χώρα, εκτός από τον θάνατό του, υπερασπιζόμενος μια μαθητική κατάληψη στην Πάτρα; Κακώς απορώ, διότι η ερώτηση περιέχει ήδη την απάντηση. Προσέφερε, διότι δολοφονήθηκε σε μια μαθητική –όχι φοιτητική- κατάληψη και οι καταλήψεις αυτές ήταν το «σχολείο», η πραγματική alma mater του πρωθυπουργού. Οι καταληψίες μας κυβερνούν και ποιος ξέρει, αν ζούσε ο μακαρίτης, μπορεί σήμερα να ήταν βουλευτής, ίσως ακόμη και υπουργός, του ΣΥΡΙΖΑ.»

Όπως λέει και μια αρχαία ινδιάνικη παροιμία, το βαρέλι δεν έχει πάτο...


---
---
*

1 σχόλιο: