Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Tραπεζίτες: άφεση αμαρτιών για να προχωρήσουν ΔΟΛ - Mega ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η απαίτηση των τραπεζών που απειλεί...



...να μπλοκάρει την λύση σε Mega-ΔΟΛ

Οι πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και στο Μega περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαρτώνται από τις... πιστώτριες τράπεζες.

Ήδη στο άλλοτε κορυφαίο εκδοτικό συγκρότημα στη χώρα, οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει δικαστικά την αποδέσμευση ενός λογαριασμού και πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους. Και, πλέον, περιμένουν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία Grand Thornton. Mε δυο λόγια, την πώληση των τίτλων των εφημερίδων (Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ), του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM και των σάιτ της επιχείρησης.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με το ποσοστό (περίπου 20%), που διαθέτει ο ΔΟΛ στο Mega. Και αυτό γιατί, αν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega και δεν συμμετάσχει, βάζοντας «ζεστό» χρήμα ο ΔΟΛ, το ποσοστό του θα εξανεμιστεί.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους απλήρωτους επί 10 μήνες εργαζόμενους του Mega, καθώς όλοι οι λογαριασμοί της παραμένουν παγωμένοι από τις τράπεζες. Εδώ και λίγες εβδομάδες η εταιρεία Grand Thornton, που έχει αναλάβει την εκκαθάριση εν λειτουργία του ΔΟΛ, έχει αρχίσει να συλλέγει τα στοιχεία για να συντάξει το business plan του Mega και να το υποβάλλει στις τράπεζες και στους μεγαλομετόχους του καναλιού. Στην έκθεση θα υπάρχει και η εκτίμηση της εταιρείας για τα χρήματα που πρέπει να μπουν στο σταθμό, ώστε να εγκρίνουν τα πιστωτικά ιδρύματα την επανεκκίνησή του.

Σε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν υπάρχει μια σημαντική παράμετρος, που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Οι τραπεζίτες φοβούνται ενδεχόμενες ποινικές διώξεις, όποια επιλογή και αν κάνουν. Τούς έχει θορυβήσει υπερβολικά η κακουργηματική δίωξη για απιστία, την οποία αντιμετωπίζει όλη η διοίκηση της Alpha bank, για το γεγονός ότι το 2006 δανειοδότησε με 55 εκατ. ευρώ τον Σταύρο Ψυχάρη, ώστε να αγοράσει από τον Χρήστο Λαμπράκη το 25% του ΔΟΛ.

Τι κάνουν τώρα; Πιέζουν την κυβέρνηση να νομοθετήσει την εκ των προτέρων αμνήστευσή τους. Διαφορετικά, προειδοποιούν ότι δεν θα πάρουν πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορεί να τους οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς κάθε άλλο παρά βοηθά η υπόθεση αυτή στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων στον χώρο των media. Μην ξεχνάμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτα, το οποίο θα αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και των πολιτών. Και, βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μάλλον απίθανο να πάρει τέτοια απόφαση μόνος του…
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Μετά τα 150 εκ. ευρώ, δάνειο του Μεγάρου Μουσικής, τα οποία προστέθηκαν στο Δημόσιο Χρέος, μπορεί να βρεθεί κι άλλη μια ....καλή λύση για τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ-ΔΟΨ και του Mega. Για τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή