Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 18/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Άλλη μία εφημερίδα

Την τελευταία Κυριακή του μήνα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα η «Νέα Σελίδα» από τον Ηλία Λιβάνη, με διευθυντή τον Πάνο Παναγιώτου και το Χρήστο Μαχαίρα και το Σεραφείμ Κοτρώτσο στη δημοσιογραφική ομάδα.
---
Ομόφωνη αθώωση

«Κρεμάστηκε στα μανταλάκια» με την κατηγορία της δήθεν σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ δεν υπήρξε καμιά μαρτυρία σε βάρος του. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αθωώθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο αφού δεν βρέθηκε τίποτα σε βάρος του στην ακροαματική διαδικασία που ακολούθησε.
---
Αριστείδης Αλαφούζος:
Η παρακαταθήκη και η ευθύνη για το μέλλον

Ο Αριστείδης Αλαφούζος ήταν ένας άνθρωπος που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία. Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν και έως σήμερα, έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.kathimerini.gr/
---
Απόφαση ΣτΕ
για τον ελάχιστο αριθμό
εργαζομένων στα κανάλια

Εκκρεμότητα υπάρχει, σύμφωνα με ορισμένα μέλη του ΕΣΡ, και για κάποια σημεία του νόμου, όπως ο ελάχιστος αριθμός των εργαζομένων ανά κανάλι. Το ΣτΕ εξέδωσε προ ημερών σειρά αποφάσεων επί των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών κατά της προηγούμενης διαδικασίας αδειοδότησης. Προσφυγές είχαν γίνει και για το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων που προέβλεπε η προκήρυξη της ΓΓΕΕ ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των σταθμών εθνικής εμβέλειας στη διαγωνιστική διαδικασία.

Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 820/2017 απόφασή του κρίνει πως με δεδομένη την ακύρωση του διαγωνισμού με την υπ’ αριθμ. 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας είναι απαραίτητη και η θέση του ΕΣΡ για τον αριθμό των εργαζομένων. Δηλαδή, με βάση την απόφαση αυτή, το Συμβούλιο δέχεται πως μπορεί να υπάρχει ελάχιστο όριο στον αριθμό των εργαζομένων, αλλά αυτό πρέπει να προκύπτει και μέσα από τις αποφάσεις του ΕΣΡ. Συνεπώς, μετά τον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών και του τιμήματος της δημοπρασίας, το ΕΣΡ θα έχει λόγο και για τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο.
---
Η ΕΡΤ3 στις Σέρρες

Από τις Σέρρες, θα γίνει η επόμενη απευθείας μετάδοση του Δελτίου Ειδήσεων των 19.00 και του «Κόσμου των Σπορ» της ΕΡΤ3.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, οι «Ειδήσεις των 19.00» με παρουσιαστή τον Βασίλη Κατσάρα, θα μεταδοθούν με φυσικό φόντο την πόλη των Σερρών στις 7 το βράδυ, ενώ θα προηγηθεί στις 6 το απόγευμα η αθλητική εκπομπή «Κόσμος των Σπορ», με τον Δημήτρη Δραγώγια.
---
Η Οικονομική Αστυνομία στην ΑΕΠΙ

Χθες η οικονομική αστυνομία πήγε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΠΙ. Προχθές το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας κατά του διορισμού κρατικού Επιτρόπου.
---
Ιστορική δικαστική
απόφαση για το “Hot Doc”

Ιστορική απόφαση που δικαιώνει απόλυτα το περιοδικό Hot Doc και τον Κώστα Βαξεβάνη για αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τη δράση κυκλώματος εφοριακών στη Θεσσαλονίκη που απομυζούσε δημόσιο χρήμα λαμβάνοντας επιστροφές ΦΠΑ τον οποίο ποτέ δεν έχει εισπράξει το Δημόσιο, εξέδωσε πρόσφατα το Τριμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.koutipandoras.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου