Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

... Σώτη Τριανταφύλλου - ο ρατσισμός της ξεχειλίζει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μία ώρα για να βρω
το βιβλίο του Μάρκο Πόλο και να
διαπιστώσω ότι η Σώτη έγραφε μαλακίες


H Σώτη Τριανταφύλλου με μια δήλωσή της στην Athens Voice επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και αποδεικνύει περίτρανα πόσο άσχετη είναι με το μουσουλμανισμό και το Ισλάμ και πως τα πονήματά της είναι καθαρόαιμα προϊόντα ρατσιστικού λόγου. 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΖΗ

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

1. Παραδέχεται πως το θέμα της δεν είναι «τι είπε ή τι δεν είπε ο Μάρκο Πόλο», πάνω στο οποίο έχτισε ολόκληρο το επίμαχο πόνημά της. Το λάθος το είχαμε επισημάνει απ' την «Εφ.Συν.» απ' την πρώτη στιγμή. Με απλά λόγια, κάπου εδώ καταρρίπτεται ο μύθος της γαμάω ιστορικού.
2. Γράφει στη δήλωσή της (ΕΔΩ): «Ωστόσο, επισημαίνω με την ευκαιρία ότι το Ισλάμ δεν είναι φυλή ώστε να τίθεται ζήτημα ρατσισμού: είναι θρησκεία και μάλιστα θρησκεία με πολιτικό πρόγραμμα. Πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν τη φυλή με τη θρησκεία».

Με λίγα λόγια η κ. Τριανταφύλλου μας λέει ότι το θέμα της είναι με το Ισλάμ ως θρησκεία και όχι με την φυλή, άρα δεν τίθεται θέμα ρατσισμού. Στο επίμαχο άρθρο της ωστόσο έγραφε (ΕΔΩ): «Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, "φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι". Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα».

Προφανώς εδώ η φερόμενη ως ιστορικός έμπλεξε -σκοπίμως ή όχι, δεν το γνωρίζουμε- άπαντες τους μουσουλμάνους με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους φανατικούς δηλαδή και υπεύθυνους για τρομοκρατία τόσο στις χώρες τους όσο και στη Δύση. Έβαλε δηλαδή κάτω απ' τον ντορβά του θρησκευτικού φανατισμού ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κάνει κάτι τέτοιο και όχι μόνο για τους μουσουλμάνους. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε το έτερο άρθρο της όπου διατυμπάνιζε πως δεν πρέπει να γίνει τζαμί στην Αθήνα.
3. Στο τέλος της δήλωσής της η κ. Τριανταφύλλου αποχαιρετά με μια αγγλική φράση... See you in court. Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς «Ευρωπαία» που κλείνει ένα ελληνικό κείμενο με αγγλικά. Απ' την άλλη, μπορεί να ζήλεψε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση See You In Court, στο twitter τον περασμένο Φεβρουάριο, απειλώντας έτσι το δικαστή που απέρριψε τη διαταγή του για την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων ταξιδιωτών από χώρες της Ανατολής στις ΗΠΑ.
Καμία Τριανταφύλλου, κανένας Θεοδωρόπουλος, κανένας Κασιμάτης και κανένα άλλος που το παίζουν «διανοητές» και εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού διαφωτισμού στην Ελλάδα -και προβάλλονται έτσι απ' τα φιλόξενα ΜΜΕ- δεν υπάρχει λόγος να πάει σε δίκη και να του δοθεί το ελαφρυντικό του «μάρτυρα».
Ο ρατσισμός τους ξεχειλίζει συχνά πυκνά απ΄τα κείμενά τους και το μόνο που τους πρέπει είναι το κράξιμο. Η έκθεση. Η αποδόμηση με επιχειρήματα. Το γεγονός ότι είναι απλώς ανύπαρκτοι σε αυτό που κάνουν και ιστορικά αναλφάβητοι. Ξέρουν ωστόσο που απευθύνονται και ποιοι τους χειροκροτούν. Απολιτίκ ή βολεμένες μάζες όπου η δηθενιά και ο μπολιτιζμός υπάρχουν στη ζωή τους ως ένα διακοσμητικό βάζο και που επειδη τυχαίνει να εμπνέονται απ' τη Συμφωνία της Χαράς, αυτό τους κάνει αυτόματα και «Ευρωπαίους».
Προσωπικά δεν μου πήρε πάνω από μία ώρα να βρω το βιβλίο του Μάρκο Πόλο και να διαπιστώσω ότι η Σώτη έγραφε μαλακίες. Δεν είναι και τόσο δύσκολο λοιπόν να τους αποδομήσει κανείς. Και κυρίως να τους κράζει.

---
---
*

2 σχόλια:

  1. Εξηγήστε μας πρώτα την έννοια της λέξης "ρατσισμός" και μετά επανερχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 7:21 μ.μ. - Ρατσισμός (ή φυλετισμός) είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. (ράτσα/ razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.
      Οι φυλετικοί ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Ως εκ τούτου, με τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες... Βικιπαίδεια ...

      Διαγραφή