Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δέκα μήνες απλήρωτοι στην "Αυγή"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τι (δεν)λένε σωματεία και οικονομική διαχείριση;
Οικονομικό αδιέξοδο και στην «Αυγή»!


Με απεργία προειδοποιούν και πάλι οι εργαζόμενοι της «Αυγής» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της εφημερίδας, απαιτώντας την πληρωμή ενός τουλάχιστον μισθού.

Απόρροια της απόφασής τους είναι και το δημόσιο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο καλείται να πάρει θέση ο «ισχυρός μέτοχος». Αποκαλύπτουν δε πως τα χρωστούμενα προηγούμενων ετών φθάνουν πλέον τους δέκα μήνες, ενώ είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες το 2017.

Το πιο ανησυχητικό για τους εργαζόμενους είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά στο μείζον πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην «Αυγή». Οι δημοσιογραφικές ανακατατάξεις έχουν προχωρήσει ελάχιστα, βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ν. Τσαγκρή, και σίγουρα αυτό δεν λύνει το οικονομικό πρόβλημα. Οι βασικές αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί μετατίθενται στο απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αποφασίστηκε νέα μείωση μισθών κατά 15%. Επίσης υπάρχει η σκέψη για συγχώνευση εντύπων, ιστοσελίδων και λειτουργιών, ενώ αναζητείται επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει τη χρηματοδότησή τους. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη και αν δεν υπάρξουν έγκαιρες παρεμβάσεις οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην κόψη του ξυραφιού. Γίνεται, πάντως, προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ποσού για την πληρωμή ενός μήνα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου