Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης εναντίον Σαββίδη, μέσω Μπόμπολα και Ψυχάρη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξαφνική επίθεση
σε Μπόμπολα και Ψυχάρη
από τη Νέα Δημοκρατία,
με το βλέμμα στον Ιβάν Σαββίδη


Σε μια επίθεση εναντίον των «παλαιών μετόχων των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων» τα οποία ετοιμάζονται να εξαγοραστούν από νέα σχήματα, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται μετά τα δημοσιεύματα για την σχεδιαζόμενη εξαγορά της Πήγασος, του Φώτη Μπόμπολα, από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, παρουσίασαν την Τετάρτη τα επενδυτικά σχέδια του κ. Σαββίδη στις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας του κ. Μπόμπολα.

Υπενθυμίζεται πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε κόντρα με τον κ. Σαββίδη έπειτα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο επιχειρηματίας στην ιστοσελίδα protothema.gr, μετά την περίφημη τροπολογία για την παραγραφή των προστίμων της ΣΕΚΑΠ. Ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ξεκάθαρα τον Αλέξη Τσίπρα (τον οποίο μάλιστα παρομοίασε με τον Βλ. Πούτιν), είχε επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είχε αποκαλύψει πως ετοιμάζεται να ενταχθεί σύντομα στον Τύπο.

Αυτό προφανώς συμπεριλαμβάνει και το ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη για τον Πήγασο του κ. Μπόμπολα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους κύριους μετόχους του MEGA. Σημαντικός μέτοχος του «μεγάλου καναλιού» είναι και ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοια και μεγαλύτερα προβλήματα στον ΔΟΛ.

Το περίεργο στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας είναι πως φαινομενικά στρέφεται όχι εναντίον του κ. Σαββίδη, τον οποίο τις τελευταίες ημέρες κατηγορεί πως επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά εναντίον του Φώτη Μπόμπολα πρωτίστως, και δευτερευόντως του Σταύρου Ψυχάρη. Σύμφωνα με όσα υπονοεί η ανακοίνωση, η παραμονή τους στα μετοχικά σχήματα των εκδοτικών οίκων αποτελεί πρόθεση της ίδιας της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της «να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου.
Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό».
---
mononews.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου