Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

΄Ωρα ευθύνης για το μέλλον της Αυγής

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Γενική Συνέλευση (απλήρωτων) εργαζομένων


Οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι της εφημερίδας στηρίζουν την προσπάθεια επανεκκίνησης και ζητούν στήριξη από τον «ισχυρό μέτοχο»

Στο σχέδιο επανεκκίνησης της ΑΥΓΗΣ και τις καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, αναφέρονται οι εργαζόμενοι εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι της Αυγής μέσω της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν ότι στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας που περιλαμβάνει τον ανασχεδιασμό της και την ενίσχυσή της με στόχο να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αναγνωστών της.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αυγή, στους οποίους οφείλονται τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα μηνιάτικα από προηγούμενα έτη, προειδοποιούν ότι τυχόν προσκόμματα στην προσπάθεια επανεκκίνησης είναι δυνατόν να επιφέρουν την ανάσχεση ή, ακόμα χειρότερα, τη ματαίωση του εγχειρήματος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο των εργαζομένων όπως δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα με τον τίτλο «Ωρα ευθύνης για το μέλλον της Αυγής»:
Φίλες και φίλοι, αναγνώστες και αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ,
Το τελευταίο διάστημα αποφασίστηκε ένα πρώτο σχέδιο επανεκκίνησης της ΑΥΓΗΣ με απώτερο στόχο, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η εφημερίδα να επανασχεδιαστεί, να ενισχυθεί και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αναγνωστών της και στις σύγχρονες προκλήσεις για την Αριστερά.
Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Τον Οκτώβριο προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξηγούσαμε την κατάσταση και τους κινδύνους για το μέλλον της εφημερίδας. Παράλληλα, έχουμε καταθέσει γραπτώς την πρότασή μας για την ανάπτυξη της εφημερίδας, η οποία σε αρκετά σημεία είναι σύμφωνη με το σχέδιο που εκπονήθηκε από τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας μας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φτάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα από προηγούμενα έτη.
Από την πλευρά μας, θέλουμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και διάθεση αυτή την προσπάθεια. Εφιστούμε όμως την προσοχή ότι τυχόν προσκόμματα, στην εκκίνηση αυτή της προσπάθειας, είναι δυνατόν να επιφέρουν την ανάσχεση ή, ακόμα χειρότερα, τη ματαίωση του εγχειρήματος.
Αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες την επιβεβαίωση από τον ισχυρό μέτοχο ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» και, όπως συμφωνήσαμε στη συνάντηση της 8ης Φεβρουαρίου, την προσπάθεια για να εμφανιστεί ενισχυμένη στο δημοσιογραφικό και πολιτικό προσκήνιο η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς. Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!
Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ
---
*

2 σχόλια:

  1. Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ή ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ;

    ΚΑΛΧΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄αυτή τη χώρα έχουμε χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και αίσθησης της πραγματικότητας. ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ μήνες απλήρωτοι, αλλά σ' αυτό τον τόπο συνήθως γίνεται και κάποια "επιλεκτική τοποθέτηση". Τα πάντα είναι θέμα αξιοπρέπειας. Οταν είσαι στη δουλειά σου καλός έχεις και τις απαιτήσεις σου. Και η βασικότερη είναι για τον εργαζόμενο να πληρώνεται στην ώρα του. Αν είσαι κακός στη δουλειά σου, το να πληρώνεσαι όποτε γουστάρει ο εργαδότης δεν σε πειράζει καθόλου. Γιατί απλά ισχύει το ότι "εμείς κάνουμε ότι δουλεύουμε και ο εργοδότης κάνει ότι μας πληρώνει". Αν τυχαίνει να είσαι στο ....περίπου γνώστης της τέχνης και συνδικαλιστής, ποιός τη χάρη όσων εκπροσωπείς. Γι αυτό συνάδελφοι της ΑΥΓΗΣ να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε μια επιχείρηση τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες επιτυχίας του επανασχεδιασμού και της επανεκκίνησης. Κάθε ομοιότης με πρόσωπα και γεγονότα είναι τελείως τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή