Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Δημοσιογραφικός Οργανισμός Σαββίδη;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξαφνική στροφή
υπέρ του Ιβάν
από "Νέα" και "Βήμα"


Ο διευθυντής του "ΒΗΜΑτος", Αντώνης Καρακούσης, εκτιμά ότι επικρατέστερος για την απόκτηση του ΔΟΛ είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Το επιθετικό προ δεκαπενθημέρου πρωτοσέλιδο των "Νέων" κατά του Ιβάν Σαββίδη είχε προκαλέσει ακόμη και "εμφύλιο" στον ΔΟΛ. Συγκεκριμένα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο διευθυντής του "Βήματος", Αντώνης Καρακούσης, ήταν ένας από αυτούς που είχαν ενοχληθεί σφόδρα από αυτή την εξέλιξη. Η μεγαλύτερη ενόχληση είχε προέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό γιατί οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο έκαναν λόγο για την αθέτηση μιας παρασκηνιακής συμφωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους του ΔΟΛ και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στα δημοσιογραφικά (και όχι μόνο) στέκια κυκλοφόρησε η πληροφορία σύμφωνα με την οποία σε συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον διευθυντή του "Βήματος", Αντώνη Καρακούση, είχε συμφωνηθεί, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης, τα έντυπα του ΔΟΛ να ρίξουν τους τόνους σε σχέση με την αντιπολιτευτική τους στάση. Κάποιοι λένε ότι στη σχετική κουβέντα συμμετείχαν από απόσταση τόσο οι τράπεζες όσο και οι εκκαθαριστές. Η λογική της "εκεχειρίας" είχε να κάνει και με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την απόκτηση του ΔΟΛ. Το πρωτοσέλιδο των "Νέων" όμως ήρθε να "τινάξει στον αέρα" τη "συμφωνία κυρίων", ανατρέποντας άρδην τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Για αρκετές ώρες στην Μιχαλακοπούλου επικράτησε αναταραχή, με τους εργαζόμενους να είναι χωρισμένοι στην κυριολεξία σε δύο στρατόπεδα. Τα περισσότερα βέλη στράφηκαν προς τον διευθυντή των "Νέων", Παναγιώτη Λάμψια, και τον αρθρογράφο της εφημερίδας Γιάννη Πρετεντέρη.

Για να πέσουν οι τόνοι, κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί μια κοινή ανακοίνωση, την οποία θα υπέγραφαν οι εργαζόμενοι στο Συγκρότημα. Πράγματι, στην ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος" φιλοξενήθηκε ένα κείμενο, όπου επισημαίνονταν τα αυτονόητα από την πλευρά των εργαζομένων. Πάντως, πέρα από το κείμενο "πίστης και αφοσίωσης", σχεδόν ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και αλλαγή της στάσης των εντύπων του ΔΟΛ σε σχέση με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Από τους πρωτοσέλιδους τίτλους και την ταύτιση με τον Καλογρίτσα, "Τα Νέα" έκριναν σκόπιμο να περιορίσουν την σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιβάν Σαββίδη σε ένα μονόστηλο στην ιστορική στήλη του "Μικροπολιτικού". Είναι προφανές ότι ο βασικός λόγος που κρίθηκε ότι έπρεπε να πέσουν οι τόνοι σχετιζόταν με το ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία να συμμετάσχει στην διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ. Ανεξάρτητα από τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες συγκεντρώνει ο κ. Σαββίδης, εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση για τους εργαζόμενους είναι να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και να τελειώνει η πολύμηνη περιπέτειά τους.

Τέλος, για την ιστορία και μόνον, αξίζει να επισημανθεί και η πληροφορία που θέλει τον διευθυντή του "Βήματος" να έχει προχωρήσει σε διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις οποίες επικρατέστερος για την απόκτηση του ΔΟΛ είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Επειδή ο κ. Καρακούσης διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τις τράπεζες όσο και με την κυβέρνηση, είναι λογική η εκτίμησή του να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν.

---
Γιάννης Κουρτάκης/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου