Κυριακή 14 Μαΐου 2017

"Ό,τι έγινε έγινε" με τον "τρελαμένο" (Τζήμερο), μας λένε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η εφημ. "Ειδήσεις"
των Κουρή - Χατζηνικολάου
και η "δημοκρατία" του Φιλιππάκη
για τον προπηλακισμό της Αλ. Μπαλού


Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο τρόπος με τον οποίο μερίδα του Τύπου παρουσίασε την τραμπούκικη επίθεση του Τζήμερου σε βάρος της περιφερειακής συμβούλου και στελέχους του ΚΚΕ.

Για παράδειγμα, η εφημερίδα «Ειδήσεις» έβαλε τίτλο στο ρεπορτάζ «Επεισοδιακή συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής», σαν να μην υπήρξε τραμπουκισμός από τον Τζήμερο και σαν μην είναι γνωστά τα κίνητρά του. Η εφημερίδα αποδίδει, μάλιστα, τα όσα γράφει σε ...καταγγελίες της Αλ. Μπαλού και στη συνέχεια παραθέτει μια μακροσκελή περιγραφή των γεγονότων από τον Τζήμερο, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή. Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα, είναι, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για το ποιος έχει την ευθύνη, άρα «ό,τι έγινε έγινε».
Με αυτήν την εκκωφαντική ουδετερότητα, στο όνομα της «αντικειμενικής» τάχα παρουσίασης των γεγονότων, κρύβονται οι ευθύνες, οι προθέσεις και ο αντικομμουνισμός του Τζήμερου, τον οποίο άλλωστε εξέφρασε και δημόσια στις τοποθετήσεις του.

Άλλο παράδειγμα είναι η εφημερίδα «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη, γνωστή για τα αντικομμουνιστικά της αντανακλαστικά, η οποία γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «"Τρελαμένος" ο Τζήμερος ξυλοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο».

Στις μέσα σελίδες αναρωτιέται αν είναι «απλώς γραφικός ή πλέον επικίνδυνος», αποσπώντας εντελώς τα γεγονότα από τα αντιδραστικά ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα του Τζήμερου...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου