Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει - 15/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η "προοδευτική" ΕΣΗΕΑ
και το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας

Η λαλίστατη ΕΣΗΕΑ.

Αυτή που απεργεί στο "Κόκκινο" για τις καθυστερήσεις δύο μηνών. Αυτή που ανέχεται τους ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι απασχολούν δημοσιογράφους-χορηγούς των εκπομπών τους. Αυτή που δεν βγάζει άχνα για το ΕΣΡ το οποίο ξέχασε να προκηρύξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή που είχε βγει στα κάγκελα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα πλήρωναν για τις άδειες οι καναλάρχες και έτσι θα έμεναν στον δρόμο οι δημοσιογράφοι.

Είναι ίδια ΕΣΗΕΑ που δεν αποδοκίμασε την ανοικτή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να σαμποτάρει την συμφωνία Μπόμπολα-Σαββίδη. Μοναδικό αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής το λουκέτο στην "Πήγασος" που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Για αυτούς, η... κυρία ΕΣΗΕΑ, και για τον κύριο Μητσοτάκη δεν βρήκε να πει κουβέντα.

Ντροπή τους.
---
Φοβήθηκαν τον Κυριάκο

Ευσεβείς πόθοι κάποιων συμφερόντων.

Εμείς την αστάθεια του χαρακτήρα του Ιβάν Σαββίδη φοβόμαστε. Αν δεν το παίξει ξανά "λαγός", κανένας Μητσοτάκης δεν μπορεί να χαλάσει την συμφωνία με τον Μπόμπολα. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρασκηνιακές και μη, καθώς και των συμφερόντων στον χώρο του τύπου, με τα οποία αλληλοϋποστηρίζεται η Ν.Δ., το αντίθετο μπορούν να καταφέρουν. Να το θυμάστε όλοι αυτό.

Να θυμόμαστε, επίσης, κάτι ακόμα. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί τον πρώτο αρχηγό κόμματος ο οποίος, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις εξελέγη στην ηγεσία του κόμματος, ήταν να σπεύσει στην Μιχαλακοπούλου στο πλευρό των Ψυχάρηδων για να μας ξεκαθαρίσει μια και καλή την γραμμή του και τις επιλογές του.

Οι... ελεύθεροι του τύπου τότε τσιμουδιά.
---
Briefing: Χωρίς ένταση

Έλειψε το "αλατοπίπερο" την Παρασκευή.

Οι καλεσμένοι, μάλιστα, του Γιώργου Λαμπράκου σεβάστηκαν υπέρ του δέοντος την δικηγόρο η οποία φάνηκε ξεκάθαρα να μην ξέρει και πολύ καλά κρίσιμα θέματα (π.χ. τους όρους και τις προϋποθέσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού). Ο πιο δηκτικός μαζί της και με τον δικηγορικό κλάδο γενικότερα ήταν ο Γιάννης Αντύπας από το "Πρώτο Θέμα".

Κατά τα άλλα έγινε μια χαμηλών, ουσιαστική όμως κουβέντα για πολλά θέματα.
---
«Αυθαίρετες διώξεις» τραπεζιτών

Υφίστανται σε αυτή τη χώρα (προσοχή: δεν μιλάμε για την Τουρκία του Ερντογάν, για την Ελλάδα μιλάμε) «αυθαίρετες διώξεις»; Και έχουν τον κίνδυνο «αυθαίρετης δίωξης» οι τραπεζίτες μας;

Διαβάζοντας προσεκτικά την αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της δεύτερης αναθεώρησης του μνημονίου, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ο νομοθέτης επικαλείται, για να δικαιολογήσει τη ρύθμιση που δίνει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για τις ρυθμίσεις δανείων, τον κίνδυνο «αυθαίρετων διώξεων».

Ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί και πρέπει να το επισημάνουμε: σε μια δημοκρατική πολιτεία, όπου λειτουργούν κανονικά οι θεσμοί, αυθαίρετες διώξεις δεν υπάρχουν. Ουδείς διώκεται χωρίς να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και στοιχεία για την τέλεση αδικήματος και όσα αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση είναι τουλάχιστον προσβλητικά για τους εισαγγελείς.

Ιδιαίτερα για τους τραπεζίτες μας, αν υπάρχει ένα φαινόμενο που σηκώνει κριτική είναι η υπερβολική ελαστικότητα εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, όχι η τάση της Δικαιοσύνης να τους στέλνει αυθαίρετα στο εδώλιο...
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου