Τρίτη 9 Μαΐου 2017

SportDay - παραίτηση Π. Γκιόλια - έπεσε σε δυσμένεια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέλος ο Γκιόλιας από την SportDay!

Την παραίτησή του ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Περικλής Γκιόλιας, γενικός διευθυντής τής SportDay (που εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου), στους εργαζόμενους της εφημερίδας. Το πρώην, πλέον, στέλεχος των επιχειρήσεων Κοντομηνά, στην ενημέρωση του προσωπικού άφησε να εννοηθεί ότι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, προφανώς επειδή είχε πέσει σε δυσμένεια της εργοδοσίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ανέλαβε την εφημερίδα το 2015 όταν είχε παθητικό ενάμισι εκατομμύριο ετησίως και ότι τον φετινό Μάιο θα ήταν (θα είναι) κερδοφόρος. Ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα του Βίκτορα Ρέστη.


Ο Περικλής Γκιόλιας σύνδεσε το όνομά του με καταιγίδα απολύσεων και περικοπών στην SportDay, περιορίζοντας δραστικά το κόστος έκδοσης. Ανάμεσα στις περικοπές ήταν και η κατάργηση της θέσης των διορθωτών. Ταυτόχρονα προχώρησε σε αυξομειώσεις της τιμής πώλησης της εφημερίδας, μειώνοντάς την αρχικά στο ένα ευρώ και αυξάνοντάς την όταν τη μείωσαν τα ανταγωνιστικά έντυπα! Αργότερα επανήλθε σε νέα μείωση της τιμής στο 0,90 λεπτά τού ευρώ η οποία ισχύει έως σήμερα.

Άγνωστη η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία της SD δεν είναι γνωστή καθώς επί των ημερών τού απελθόντος στελέχους δεν ανακοινώνεται από τα πρακτορεία διανομής Τύπου, φυσικά με απόφαση του Περικλή Γκιόλια που λειτουργούσε με απόλυτη ελευθερία στη διάρκεια της θητείας του. Τον τελευταίο καιρό τού είχε ανατεθεί η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού του Alpha, αλλά σε αυτό το πόστο έμεινε για μικρό διάστημα.

Η διάδοχη κατάσταση

Τον Περικλή Γκιόλια διαδέχεται στη θέση τού διευθύνοντος συμβούλου ο Τάσος Μπούρας, στέλεχος των επιχειρήσεων Κοντομηνά. Ο ίδιος υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας τής SportDay πριν από την αλλαγή τού ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο κ. Μπούρας υπήρξε ρεπόρτερ της ΑΕΚ στον ΔΟΛ και αργότερα στέλεχος του Συγκροτήματος στις παλιές καλές ημέρες. Είναι προς το παρόν άγνωστο αν υπάρξει νέος διευθυντής έκδοσης (αρμοδιότητες του οποίου ασκούσε ουσιαστικά ο Γκιόλιας, εφαρμόζοντας μεγάλους και, συχνά ακραίους, νεοτερισμούς) ή αν η εφημερίδα θα συνεχίσει με το δίδυμο των αρχισυντακτών (Γιάννης Χωριανόπουλος, Γεράσιμος Μανωλίδης) τους οποίους είχε διορίσει ο απελθών και οι οποίοι εδώ και καιρό ουσιαστικά «έτρεχαν» την έκδοση πάνω στο πλάνο και τον σχεδιασμό (ακόμα και της ιδιότυπης πρώτης σελίδας) του Περικλή Γκιόλια.

Η μισθοδοσία

Είναι γεγονός ότι επί των ημερών Γκιόλια μειώθηκε η ψαλίδα των καθυστερούμενων οφειλών στους εργαζόμενους της SportDay από περίπου πέντε μήνες στους δύο.
---

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου