Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 2/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Διαψεύδει η Πήγασος Εκδοτική

τα περί καταγγελίας των δανείων της

Η Πήγασος Εκδοτική με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει τις πληροφορίες περί καταγγελίας των δανείων από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: «Σε απάντηση του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η "Πήγασος Εκδοτική Α.Ε", ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017».
---
Από την «Άργος Α.Ε.»

η διανομή του Documento

Η εφημερίδα Documento, του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, θα διανέμεται εκτάκτως από αυτό το Σάββατο (λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος) και κάθε Κυριακή από το πρακτορείο διανομής ΑΡΓΟΣ Α.Ε.
---
Άδεια στους Ευαγγελιστές

του Ράδιο Χριστιανισμός μετά από 17 χρόνια

Άδεια στο Ράδιο Χριστιανισμός των Ευαγγελιστών από το ΕΣΡ. Η ραδιοτηλεοπτική Αρχή αποφάσισε να χορηγήσει άδεια στην εταιρεία ΠΝΟΗ, εκτός διαγωνιστικής διασικασίας συνοδευόμενη από συχνότητα στους 104,3FM. Η απόφαση αυτή στηρίζεται νομικά στο γεγονός πως ο σταθμός έχει δικαιωθεί στο ΣτΕ για τον αποκλεισμό του από την προηγουμένη αδειοδότηση του 2000 για το κριτήριο χρόνου λειτουργίας. Το ΕΣΡ, υπό την προεδρία του Ι. Λασκαρίδη δεν είχε συμμορφωθεί με την απόφαση και επί του θέματος υπάρχει απόφαση του ΣτΕ για να αποζημιωθεί η εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή το Ράδιο Χριστιανισμός είναι ο μοναδικός αδειούχος σταθμός, καθώς οι υπόλοιπες άδειες έληξαν και δεν έχουν ανανεωθεί.
---
Μπούμερανγκ οι απολύσεις στην “Μακεδονία”

Μπούμερανγκ γυρίζουν στην διεύθυνση της πολύπαθης εφημερίδας “Μακεδονία” οι πρόσφατες παραδειγματικού χαρακτήρα απολύσεις αφού παρανόμως δεν κατεβλήθηκαν στο σύνολο τους οι προβλεπόμενες δόσεις αποζημίωσης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για δημοσιογράφους που απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις την στιγμή που το συγκρότημα την τύχη του οποίου ορίζει το δίδυμο Ρήγας – Σουλοπούλου τους όφειλε 11, περίπου, μισθούς.Οι απολυθέντες περιμένουν τις τυπικές δικαστικές αποφάσεις για να επιστρέψουν ξανά στους κόλπους της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής.


Κατά τ΄ άλλα στην ΜΜΕ που τα χρέη της ξεπερνούν τα 9,5 εκατ. ευρώ, παρότι εισέπραξε περίπου 10,4 εκατ. κρατικής επιχορήγησης, κάνουν σχέδια για ένταξη στο πτωχευτικό άρθρο 106 μετά την ένταξη στο μη εξυπηρετούμενο άρθρο 99 και προσδοκούν στην έλευση…ουρανοκατέβατου επενδυτή!
---
Σε ΜΚΟ ο έλεγχος!

Όπως αναμενόταν, η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων δεν έγινε στην Αθήνα. Μετά τις πολλές αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων με την ονομασία «Ένωση Μακεδονίας», η ΕΟΔ μετακίνησε τη γενική συνέλευσή της στη Ρουμανία! Εκεί παρουσιάστηκε και η περίφημη «Χάρτα της Ειδομένης», που έχει απορριφθεί σε πολλά σημεία της από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ, αλλά στηρίζεται συνολικά από τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜ-Θ! Η «Χάρτα της Ειδομένης», για τη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και μειονότητες, στηρίζει έναν νέο κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά παραδίδει τον έλεγχο των δημοσιογραφικών αρχών σε ΜΚΟ. Αυτό ήταν και το σημείο για το οποίο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την ΠΟΕΣΥ.
---
Σαββίδης: Έτοιμη η Dimera να
αγοράσει το σύνολο των χρεών του MEGA!

«Ο όμιλος, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μου, είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το MEGA» τόνισε σε δηλώσεις του, το απόγευμα, σε δημοσιογράφους, ο επιχειρηματίας και ένας εκ των μετόχων του καναλιού, Ιβάν Σαββίδης.

«Είναι ενενήντα οκτώ εκατομμύρια στις τράπεζες και άλλα εκατό εκατομμύρια σε άλλους δανειστές. Όποιοι έχουν αμφιβολία, ας μου δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω» είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλο το ρεπορτάζ στο ΑΠΕ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου