Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΔΑ&ΕΚΔ - Να γυρίσουμε σελίδα στα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ,
ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
• ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ENΩΣΗ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ
• 
ΕΝΙΑΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
• 
ΝΕΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
• 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΡΑ
Το αίτημα για ενοποίηση των πρωτοβάθμιων δημοσιογραφικών ενώσεων, ειδικά μετά την άρση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απέρρεαν από τη συμμετοχή στις δημοσιογραφικές ενώσεις (άρθρο 33 ν.4441/2016 ΦΕΚ 227 Α’) είναι πιο ώριμο από ποτέ. Κι αυτό αφορά ιδιαίτερα την ΕΣΠΗΤ και τη ΕΣΗΕΑ, που έχουν εργαζόμενους στα ίδια εκδοτικά συγκροτήματα, στα ίδια γραφεία.
Μόνο η ενοποίηση των ομοειδών πρωτοβάθμιων σωματείων και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΜΕ μπορούν να βάλουν φρένο στις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές.
Μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ μπορεί να επαναφέρει αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας και να βάλει τέλος στον εκφυλισμένο συντεχνιακό συνδικαλισμό στα ΜΜΕ.
Η ΕΣΠΗΤ, από το 2002 άλλαξε το καταστατικό της και ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΜΕ. Είναι το μοναδικό σωματείο το οποίο πέτυχε την επέκταση της Συλλογικής Σύμβασής του το 2012 και στα ιντερνετικά ΜΜΕ, με δικαστική απόφαση, αλλά μόνη της δεν είχε ποτέ την ισχύ να επιβάλλει αυτά που κέρδισε σε δικαστικές αίθουσες και σε θεσμικό επίπεδο.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
& ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου