Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

... η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πολλά τα ανοικτά θέματα που πρέπει
να βρουν άμεσα λύση από τον εφοπλιστή


Η εξαγορά του ΔΟΛ από τον Β. Μαρινάκη σίγουρα ως γεγονός μπορεί να καταγραφεί ως θετική εξέλιξη. Αυτό γιατί υπήρχαν έντονες ανησυχίες ότι μπορεί να μην υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή και ο ιστορικότερος και σημαντικότερος δημοσιογραφικός οργανισμός της χώρας να αποτελέσει παρελθόν. Πιθανώς αυτή να ήταν η κατάληξη αν δεν είχε κάνει την αιφνιδιαστική κίνηση απόκτησης του 20% του Mega o Ιβάν Σαββίδης υποχρεώνοντας το υπόλοιπο μηντιακό κατεστημένο, αλλά και πολλά επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα να αναζητήσουν τρόπο να ανακοπεί η προέλαση του επιχειρηματία στα ΜΜΕ.

Ομως η απόκτηση του ΔΟΛ από τον εφοπλιστή, όπως είναι ευνόητο, έχει ήδη δημιουργήσει μια σειρά από θέματα και ερωτήματα τα οποία ζητούν άμεση απάντηση, αφού αφορούν την τύχη τόσο των εργαζομένων στον ΔΟΛ φυσικά, όσο βέβαια και των εργαζομένων στα μήντια που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Θα κρατήσει όλες τις εφημερίδες (ΝΕΑ-ΒΗΜΑ-Ελευθερία) ανοιχτές; Θα προβεί σε διορθωτκές κινήσεις (π.χ να κλείσει κάποια ημερήσια ή Σαββατιάτικη ή Κυριακάτικη έκδοση);

Τι θα γίνει με το προσωπικό του ΔΟΛ; Θα κρατήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του ΔΟΛ; Και αν αυτό συμβεί θα υπάρξουν νέες συμβάσεις ή θα διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς; Και αν αυτό συμβεί τι θα γίνει με τους εργαζομένους στην Ελευθερία που είναι και πολλοί και με υψηλές για την εποχή αμοιβές; Τι θα γίνει επίσης με τον όμιλο των Παραπολιτικών και πώς εμπλέκεται στο νέο σκηνικό;

Οπως είναι ευνόητο οι φήμες που κυκλοφορούν είναι πολλές από χθες και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά δεν είναι δόκιμο να τις αναπαράγουμε. Το ερώτημα είναι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πάρει αποκλειστικά ο ίδιος με τα όποια κριτήρια εκείνος επιλέξει τις σχετικές αποφάσεις ή αν υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός στον οποίο εμπλέκονται και άλλες παράμετροι π.χ το Mega και άρα ο εφοπλιστής έχει ήδη συζητήσει ή θα συζητήσει τις επόμενες μέρες το τι θα κάνει με τα μίντια που ελέγχει και με την πλευρά Βαρδινογιάννη, αλλά και με πολιτικούς παράγοντες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου