Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αντωνοπούλου: "Τοποθετήσου" - Γκανάς: "Και αρμοδίως"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ένας πρόεδρος (Μυλωνάς) μαριονέτα


Το απόσπασμα είναι από τη μήνυση που έχει υποβάλει η τ. πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κ. Αντωνοπούλου κατά των τριών συναδέλφων και μελών του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΑ, Μπελίκα, Νίνου, Σαββόπουλου. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ χρησιμοποιείται για να στηρίξει πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης και μάλιστα ελαφρά τη καρδία. Σκέψου, δηλαδή, απέναντι να μην ήταν συνάδελφοι συνδικαλιστές μέλη του Σωματείου...

Διαβάστε και θαυμάστε:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Από τη συνεδρίαση του Διοικ. Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αριθμ. 26/22-6-2016

2. ΘΕΜΑ: "Διάφορες Ανακοινώσεις".

Η Πρόεδρος Παναγιώτα Αντωνοπούλου ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με το υπ. αριθμ. 18904/2359/Κ05 έγγραφο του Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας, Λάμπρου Καφίδα, μετά από την καταγγελία τριών ασφαλισμένων της Γ΄ Διεύθυνσης Ασφάλισης - Παροχών και ανέγνωσε το υπ. αριθμ. Πρωτ. 19587/3128/Γ07 υπόμνημα της Προϊσταμένης της Γ΄ Διεύθυνσης Ασφάλισης - Παροχών. Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι πρόκειται για μια καταγγελία παντελώς ανυπόστατη καθώς το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως ΝΠΔΔ εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας για την είσπραξη και την απόδοση του αγγελιοσήμου.

Στη συνέχεια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε από το μέλος του Δ.Σ., Γιώργο Μυλωνά, εκπρόσωπο των ασφαλισμένων της Γ΄ Διεύθυνσης και πρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ να τοποθετηθεί επί του θέματος. Ο κ. Μυλωνάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση, προκειμένου να καταγραφεί στα πρακτικά:

"Εμείς ως ΕΤΗΠΤΑ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον μηχανισμό αγγελιοσήμου. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια η οποία γίνεται ενάντια στον μηχανισμό αγγελιοσήμου. Η είσπραξη και η κατανομή του αγγελιοσήμου γίνεται σωστά με βάση το νόμο".

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μάρκος Γκανάς, ζήτησε από τον κ. Μυλωνά να τοποθετηθεί αρμοδίως και επί του δευτέρου σκέλους της καταγγελίας των τριών ασφαλισμένων η οποία αφορά "έσοδα χωρίς παραστατικά" στην Γ΄ Διεύθυνση.

Ο κ. Μυλωνάς απάντησε:

"Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοιους ισχυρισμούς. Τίποτα το μεμπτό. Αυτά τα έχουμε συζητήσει και εξηγήσει πολλές φορές"...
---
Υ.Γ.: Δεν μπαίνουμε στο "βάθος" της υπόθεσης διότι ήδη διεξάγονται και προανακρίσεις από τα αρμόδια κρατικά ελεγκτικά όργανα, αλλά τέτοιος ραγιαδισμός και τέτοια αναξιοπρεπής στάση από συνδικαλιστή - πρόεδρο εργατικής ένωσης δύσκολο να βρεθεί ανά την επικράτεια.
---
*

8 σχόλια:

  1. Κι εκείνος τοποθετήθηκε επί του ...πασσάλου!
    Και μαζί του σύρονται οι έξι φωστήρες της ΕΤΗΠΤΑ!
    Δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ. Αντωνοπούλου, ο Γκανάς, ο Τσουπαρόπουλος, ο Καπράνος, πρόεδροι και γραμματείς του ΕΔΟΕΑΠ, η μελέτη της PRUDENTIAL, όλοι έχουν επισημάνει ότι η είσπραξη του αγγελιοσήμου ήταν ελλιπής. Μιλούν ακόμα και για εισφοροδιαφυγή. Ο Μυλωνάς είναι ο μόνος που τα βλέπει όλα σωστά. Βλάξ ή .....?

    Ας θυμηθούμε όμως μιά ιστορία που λέγανε οι παλιότεροι.
    Ο εκφωνητής μεταδίδει έκτακτη είδηση:
    - Προσοχή, στη Σταδίου ένας οδηγός κινείται αντίθετα στο ρεύμα.
    Και ο Μυλωνάς που οδηγεί στη Σταδίου και ακούει ραδιόφωνο, μονολογεί:
    - Τι ένας ρε κουμπάρε, όλοι ανάποδα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς νοήμονες Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και μη νοήμονα μέλος του Δ.Σ. - πρόεδρο ΕΤΗΠΤΑ.
    Εξ/κή Επ. ΕΔΟΕΑΠ: "Κατά την άποψη της Εξ. Επ. θα πρέπει να λογιστικοποιηθεί άμεσα ολόκληρος ο μηχανισμός βεβαίωσης και είσπραξης του Αγγελιοσήμου γιατί με το σημερινό καθεστώς δεν υπάρχει επί της ουσίας έλεγχος, ούτε στα μέσα που φιλοξενούν τις διαφημίσεις, αλλά ούτε και στους διαφημιζόμενους οι οποίοι περίπου με τη θέλησή τους καταβάλλουν το Αγγελιόσημο".
    Επιστολή της Προέδρου προς όλους τους εμπλεκόμενους στη διαφημιστική αγορά: "...Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα και να εφαρμόσει κάθε νόμιμο μέσο διοικητικού καταναγκασμού, με τον καταλογισμό και τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων" (σ.σ. για είσπραξη δεν αναφέρεται κάτι).
    Η επιστολή συνεχίζει: "Είμαστε βέβαιοι πως συμφωνείτε μαζί μας, ότι η επιβολή των παραπάνω μέτρων θα είναι επιζήμια συνολικά για όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους -διαφημιζόμενους, διαφημιστές και Μέσα- καθώς ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στη διαφημιστική αγορά, με τα συνακόλουθα προβλήματα στις σχέσεις των εμπλεκόμενων μερών". (σ.σ. Η είσπραξη των οφειλόμενων προς το Ταμείο θα είναι επιζήμια για τους διαφημιζόμενους, τους διαφημιστές και τα Μέσα, ενώ η μη είσπραξη θα είναι επιζήμια ΜΟΝΟ για το Ταμείο).
    Στο επόμενο θέμα που ζητήθηκε να δώσει τα διαπιστευτήριά του το μέλος, να ενημερώσουμε -το μέλος και πρόεδρό μας- ότι πρόκειται για ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ προς τη Γ' Δ/νση. Εχουμε κατανομή αγγελιοσήμου ανα δίμηνο και κατανομή αγγελιοσήμου ανά τρίμηνο ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ. Αρα μιλάμε για γραπτά και όχι για ισχυρισμούς.
    Προς νοήμονες: τα πρακτικά του Ταμείου με τα κατά παραγγελία λεγόμενα του Μυλωνά μένουν. Δυστυχώς για εσάς μένουν και τα δικά σας γραπτά που φέρουν και την υπογραφή σας. Οπως επίσης και οι φωτογραφίες και οι σημειώσεις.
    Με λίγα λόγια: όλοι μαζί ΔΕΝ μπορείτε.
    ΥΓ 1: Ο γ.γ. της ΕΤΗΠΤΑ έτρεξε να στείλει επιστολή προς το ΓΕΔΔ για να διευκρινίσει ότι οι καταγγελίες δεν προέρχονται από την πλειοψηφία της ΕΤΗΠΤΑ. Για τα λεγόμενα του προέδρου του σφυρίζει αδιάφορα και τον στηρίζει με σθένος.
    ΥΓ 2: Τα σ.σ. είναι του σχολιαστή.
    ΥΓ 3: Σε συνέχεια του οδηγού που κατεβαίνει τη Σταδίου -από Σύνταγμα προς Ομόνοια, για να το καταλάβουν και οι έξι- γίνεται ο εξής διάλογος Β.Ν.;" Υπάρχει η απόφαση 1255/2005 του Α.Π. σχετικά με τον έλεγχο και την είσπραξη του αγγελιοσήμου". Και η απάντηση του κασκαντερ οδηγού; "Και ποιός είναι ο Αρειος Πάγος;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως γίνεται και εκλέγεται πάντα ο Μυλωνάς και πρώτος σε σταυρούς από τους συναδέλφους?είναι οι συνάδελφοι αδαείς? Δεν υπάρχει κάποιος ικανότατος? Οι άλλοι είναι χειρότεροι και επικίνδυνοι? Δώστε μια απάντηση. για το τι μπορεί να συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι τους προτρέπουν να σηκωθούν από τον καναπέ. Αλλά, που να τρέχεις τώρα. Άλλωστε θα τα τακτοποιήσει το παιδί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
      Τώρα, για τους περισσότερους σταυρούς, ζητήστε πληροφορίες από το ΓΓ. Πουλάει φτηνά!

      Διαγραφή
    2. Οταν το 80-90% των ψηφοφόρων είναι συνταξιούχοι οι οποίοι έρχονται στην Ενωση μόνο για να ψηφίσουν μετά από τηλεφώνημα του Μυλωνά (του Οθωνα μέχρι τις προηγούμενες εκλογές) και πηγαίνουν στην κάλπη με τα έτοιμα από σταυρούς ψηφοδέλτια που παίρνουν από τον Μυλωνά γίνεται να βγαίνει πρώτος και όποιον γουστάρει δεύτερος και αν κάτι στραβώσει πάλι την έχει τη λύση ο Γιώργος. Αλλωστε τόσους υποτακτικούς έχει γύρω του. Τόσα χρόνια βέβαια δεν έχε πέσει στην αντίληψή σου κάτι τέτοιο, γιατί μάλλον εσύ κατεβαίνεις από την ταράτσα και πας στην κάλπη, γιατί από την είσοδο δεν ξεφεύγει κουνούπι του Μυλωνά. Αλλωστε είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπει. Δεν περνάει συνταξιούχος χωρίς να πάρει ψηφοδέλτιο με τους εκλεκτούς του Μυλωνά. Κληρονομιά το πρώτο προεκλογικό τραπέζι. Οσο για τους συναδέλφους δεν ξέρω αν είναι αδαείς, αλλά δεν το θεωρώ και πολύ αξιοπρεπές να πηγαίνουν να ψηφίζουν καθ' υποδειξη είτε του Μυλωνά, είτε του Τουλούπη.

      Διαγραφή
  5. Άσε μας κουκλίτσα μου με τους συνταξιούχους. Αυτός ο Τουλούμπης ποιός είναι πάλι. Κανένα νέο τεκνό του Γιώργου; Να μας κάνει κονέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επόμενο τεκνό του Γιώργου. Ομορφος και με μυαλό, τα κάνει όλα και συμφέρει.

      Διαγραφή