Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 15/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πολλά, τηλεοπτικά και του
Τύπου, αλλά και όρια ηλικίας!

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Ασκούν πιέσεις στο ΕΣΡ
Σε επώδυνη διαδικασία μετατρέπεται η υπόθεση ορισμού των τηλεοπτικών αδειών για την κυβέρνηση. Η… περίφημη σύμφωνη γνώμη που απαιτεί ο νόμος ανάμεσα στο ΕΣΡ και στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, φαίνεται πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Η κυβερνητική άποψη για την προκήρυξη έξι αδειών, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να έχει την πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο, ορθώς, κινείται προς τη θέση της ένωσης των ιδιωτικών καναλιών (ΕΙΤΗΣΕΕ0 για χορήγηση περισσότερων αδειών, ανάλογα με όσες χωράει το φάσμα. Σημαντικό βέβαια ότι διαβούλευση με ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΕΤΤ, ΕΡΤ, κόμματα και άλλους έχει ολοκληρωθεί για το ΕΣΡ, το οποίο καλείται διαρκώς δημόσια από την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια θέση για τον αριθμό των αδειών που πρέπει να προκηρυχθούν, το είδος αυτών (γενικής ή ειδικής στόχευσης) και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Ωστόσο, μιας και ο πρώτος διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός, φαίνεται ότι αν φτάσουμε σε έναν νέο, θα πρέπει να υπάρξει νέος νόμος και όχι τροποποίηση του «νόμου Παππά»!

Καταγγελία
«Η Focus συναλλάσσεται με συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς» κατήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντώνης Κανάκης, επικεφαλής στους Imagine 89,7 και Fly 104 της Θεσσαλονίκης με το επιχείρημα ότι η εταιρεία μετράει την ακροαματικότητα των σταθμών πραγματοποιώντας τυχαίες τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από ένα ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνει μόνο τους σταθμούς που την… πληρώνουν, αποκλείοντας τους υπόλοιπους.

Απολύσεις στην «Ελευθερία του Τύπου»
Ντόμινο είναι οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και εξελίχθησαν σε… «φαινόμενο της πεταλούδας» αφού οι απόκτηση του ΔΟΛ επέφερε περικοπές στην… ομόσταυλη, πια, «Ελευθερία του Τύπου» καθώς ήδη απολύθηκαν πέντε δημοσιογράφοι και έπεται (δυστυχώς) συνέχεια.

Αθλητικός σταθμός ο Βήμα 99,5;
Στο Βήμα 99,5, το ραδιόφωνο του ΔΟΛ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει πλέον το 99,75% των μετοχών του αφού αναδείχθηκε πλειοδότης του πρόσφατου διαγωνισμού. Σύμφωνα με το e-tetradio.gr του έγκυρου συναδέλφου Δημήτρη Κανελλόπουλου, οι πρώτες σκέψεις του είναι να το μετατρέψει σε αθλητικό ραδιόφωνο. Λογικό φαίνεται.

ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ
Το ματς στο ΣΕΦ, όπου θριάμβευσε ο Παναθηναϊκός, διεξήχθη Κυριακή. Ο ΠΣΑΤ, ο σύνδεσμος των αθλητικών δημοσιογράφων, εξέδωσε καταδικαστική (των επεισοδίων) ανακοίνωση το απόγευμα.. της Τρίτης. Η δε ΕΣΗΕΑ; Εχουν εκλογές εκεί, ποιος να ασχοληθεί.

Όριο ηλικίας;
Διάβασα πρόσφατα ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι δύσκολα θα δουλέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα επειδή υπάρχει… όριο ηλικίας για προπονητές. Μήπως να θεσπιστεί ένα όριο ηλικίας και για τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που κινούνται σε ρυθμούς… 80s (και χωρίς «πράσινο» ήλιο);

---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου