Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Τελική απόφαση ΕΣΡ: 7 οι τηλεοπτικές άδειες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΡ - τηλεοπτικές άδειες
Ο συγκερασμός απόψεων
έδειξε τον αριθμό επτά (7)


Σε σημερινή του συνεδρίαση, ολοήμερη όπως αποδείχθηκε, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας να είναι συνολικά επτά. Ενας αριθμός σαφώς πιο... σωστός από το τέσσερα που, όπως και να το κάνουμε, ήταν αρκετά περιοριστικός.

Σήμερα δεν αποφασίστηκε ποιο θα είναι το τίμημα για τη δημοπρασία, η αρχική τιμή εκκίνησης δηλαδή για το κάθε κανάλι χωριστά. Αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο μίας άλλης συζήτησης, μελλοντικής. Δεν αποκλείεται να δούμε μία φιξ τιμή κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μένει επίσης να δούμε αν ο διαγωνισμός θα προχωρήσει με την προηγούμενη προκήρυξη ή αν το ΕΣΡ αποφασίσει να φτιάξει δική του βρίσκοντας έτσι ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση. Χώρια τις αλλαγές που θα θέλει να κάνει και στο νόμο Παππά. Αν ισχύουν οι πληροφορίες μας, η διαδικασία θα πάει πολύ πίσω. Ας μην κάνουμε προβλέψεις.

Επτά λοιπόν τα κανάλια με δύο από τους προηγούμενους υπερθεματιστές (Σαββίδης, Μαρινάκης) να έχουν μπει ήδη σε κάποιο κανάλι (Mega), πράγμα το οποίο δημιουργεί άλλα δεδομένα. Ενώ ήδη προχωράει και η συνεργασία Star και ΣΚΑΪ, κάτι το οποίο επίσης έχει τη σημασία του.
---
Δημ. Κανελλόπουλος/ΕφΣυν
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Το ΕΣΡ θα πρέπει να βάλει και ανώτατο όριο στο ποσόν που θα χορηγήσουν οι τράπεζες για τη λειτουργία των επτά. Αυτά τα θαλασσοδάνεια αέρα-πατέρα. Οι ανακεφαλαιοποιήσεις να είναι καλά, οι προηγούμενες και οι επόμενες. Γιατί τα θαλασσοδάνεια προς τους ιδιωτικούς σταθμούς είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το ανταποδοτικό της ΕΡΤ είναι το μόνο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή