Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Απλήρωτοι "Μακεδονίας" - και νέες μειώσεις μισθών...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα
η «Μακεδονία», με μείωση μισθών!Μπορεί να άργησε η ιδιοκτησία της «Μακεδονίας» να δώσει απαντήσεις στους εργαζομένους για τα οφειλόμενα τουλάχιστον 13 μηνών, αλλά τελικά κατέθεσε την πρότασή της.

Ζητά από τους 72 απλήρωτους εργαζομένους, που παίρνουν 100 ευρώ την εβδομάδα, ίσα ίσα για να μπορούν να συνεχίζουν την εργασία τους, να υπογράψουν πως συμφωνούν με την ένταξη στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αντί όμως να δεσμευτεί, όπως ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου», για αποπληρωμή των χρωστούμενων με μηνιαίες δόσεις τα επόμενα χρόνια, η διευθύντρια ανακοίνωσε πως πρέπει να αποδεχθούν και νέα μείωση των μισθών τους. Στην περικοπή κατά 30% που έχει ήδη γίνει, δηλαδή, να προστεθεί άλλο ένα 16% από την 1η Ιουλίου έως το 2021!

Η εκδοτική εταιρεία, που οφείλει συνολικά ένα εκατ. ευρώ σε μισθούς, υπόσχεται επιπλέον πως μετά το 2020 θα προσφέρει τις μετοχές του μεγαλομετόχου Τ. Ρήγα στους απλήρωτους εργαζόμενους. Ο Τζον Ρήγας είναι στην Αμερική και αρνείται να στηρίξει οικονομικά την εφημερίδα του.

Στο μεταξύ, η εκδοτική εταιρεία της «Μακεδονίας» έχει σταματήσει να πληρώνει και τις δόσεις που είχε συμφωνήσει για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο Οργανισμός πήγε στα δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση, αλλά η εφημερίδα συνεχίζει να μην πληρώνει τα χρέη της.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου