Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Έντονες ανησυχίες των εργαζομένων στον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν έχουν καμία ενημέρωση
για τις συναντήσεις των διευθυντών
΄

Ενώ οι συναντήσεις του Α. Καρακούση (κυρίως) αλλά και ορισμένες φορές και του Π. Λάμψια με τους συνεργάτες του Β. Μαρινάκη είναι συνεχείς, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ βίσκονται σε πλήρες σκοτάδι, ενώ είναι σαφές ότι σε αυτές τις συναντήσεις κρίνεται πρακτικά το μέλλον τους.

Οι δύο διευθυντές δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση ή έστω σε μια άτυπη συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το τι συμβαίνει και το συζητάνε με τη νέα ιδιοκτησία. Κάποιες σκόρπιες αόριστες κουβέντες των δύο διευθυντών όταν ερωτώνται από συνεργάτες τους ή εργαζομένους περισσότερο μπερδεύουν την κατάσταση παρά δίνουν απαντήσεις. Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Καταρχάς οι δύο συζητούν για το σύνολο των εργαζομένων δηλαδή και των διοικητικών και του ραδιοφώνου, των περιοδικών και των sites ή μόνο για το προσωπικό των δύο εφημερίδων; Με απλά λόγια οι διοικητικοί υπάλληλοι, το ραδιόφωνο, τα περιοδικό κλπ εκπροσωπούνται στις συζήτησεις; Εχουν οι εκπρόσωποι τους εξουσιοδοτήσει τους δύο διευθυντές να διαπραγματεύονται και για αυτούς; Ποιό είναι το αντικείμενο των συζητήσεων και σε ποιό στάδιο έχει φτάσει; Γίνεται διαπραγμάτευση για τον αριθμό των εργαζομένων στο νέο όμιλο; Συζητούνται θέματα μισθοδοσίας; Εχουν τεθεί κριτήρια για την παραμονή ή τις απολαβές εργαζομένων στη νέα εταιρεία και ποιά είναι αυτά; Ποιός θα κάνεις τις αξιολογήσεις; Οι υπάρχοντες διευθυντές, αρχισυντάκτες και προϊστάμενοι τμημάτων στον ΔΟΛ θα παραμείνουν ως έχουν και θα έχουν λόγο στην αξιολόγηση; Η αξιολόγηση θα γίνει αποκλειστικά από τη νέα ιδιοκτησία; Εχει ανακοινωθεί στους δύο έστω και ατύπως αν παραμένουν στη θέση τους; Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων; Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης που αναμένεται σε περίπου δέκα μέρες θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις ή θα περιμένουν σε Πειραιά και Μιχαλακοπούλου την καθαρογραφή της και το τυπικό τέλος της διαδικασίας που θα γίνει αργότερα; Εχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ΔΣ και απλά αναμένεται η απόφαση για να ανακοινωθεί;

Η ανησυχία των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι έντονη αφού γνωρίζουν ότι εκτός των άλλων υπάρχει πληθώρα συναδέλφων τους που είτε δεν εργάζονται αυτήν τη στιγμή είτε εργάζονται σε ΜΜΕ που βρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και πιέζουν όπως μπορεί ο καθένας για να προσληφθούν στον ΔΟΛ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός εργαζομένων στον όμιλο του Πειραιά (όχι οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ) που για ευνόητους λόγους (μεγαλύτερης ασφάλειας, πρεστίζ κλπ) πιέζουν και αυτοί για να μετακομίσουν στα μήντια του ΔΟΛ.

Οι ανησυχίες των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι εύλογες αφού βλέπουν ότι παρά τον αγώνα που έδωσαν με τεράστιο προσωπικό κόστος οι περισσότεροι εξ αυτών η τύχη τους είναι άγνωστη και κανείς ούτε από τη νέα ιδιοκτησία ούτε από τα στελέχη του ΔΟΛ εμφανίζονται για να τους πουν οτιδήποτε και αυτό είναι σίγουρα και πολύ σκληρό, αλλά και πολύ άδικο γι αυτούς τους ανθρώπους. Στην τελική όσο δυσάρεστο και αν είναι θα πρέπει όσοι κινδυνεύουν να μη βρίσκονται στις θέσεις τους μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας να ενημερωθούν για να δουν τι θα κάνουν, όπως επίσης και όσοι κινδυνεύουν να υποστούν περικοπές στο μισθό τους να το γνωρίζουν για να πράξουν αναλόγως.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Ε, όχι και ανήσυχοι. Οι άνθρωποι δίνουν το κακό παράδειγμα "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω". Ήρθε ο καιρός ν' αγιάσουν λοιπόν. Με τις ευχές όλων, καλή ανάπαυση!

    Κυπαρίσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή