Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Οι Τράπεζες θα "ακουμπήσουν" κι άλλους τίτλους του Μπόμπολα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα υπόψιν και η "Αττική Οδός"
Οι τράπεζες βγάζουν στο "σφυρί"
το συγκρότημα του Μπόμπολα


Με γρήγορους ρυθμούς οι τράπεζες προχωρούν στη διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του "Πήγασου".

Η προσπάθεια της οικογένειας Μπόμπολα να "τρενάρει" τη σχετική διαδικασία όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά απειλεί να επηρεάσει και τις υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες μετέχουν οι Μπομπολαίοι. Οι τραπεζίτες δείχνουν ενοχλημένοι από τη γενικότερη συμπεριφορά που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα ο εκδότης του "Εθνους", Φώτης Μπόμπολας.

Αυτός είναι και ο λόγος που φαίνεται να έχουν διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη ότι, αν δεν υπάρξει ρύθμιση των οφειλών που έχει η "Πήγασος" προς τις τράπεζες, τότε θα αναγκαστούν να "ακουμπήσουν" και τις υπόλοιπες εταιρείες που μετέχει η οικογένεια Μπόμπολα.

Για παράδειγμα, οι τραπεζίτες θεωρούν ανεπίτρεπτο, τη στιγμή που δεν γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια για να ρυθμιστούν τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησης, οι ίδιοι επιχειρηματίες να εξακολουθούν να κερδίζουν χρήματα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως, για παράδειγμα, η "Αττική Οδός"...

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για τον πλειστηριασμό των τίτλων, αλλά και των μετοχών που διαθέτει ο "Πήγασος" στην εκτυπωτική μονάδα "Ιρις" και το πρακτορείο διανομής "Ευρώπη" θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η απροθυμία που καταγράφεται σε επίπεδο ενδιαφέροντος, τουλάχιστον όσον αφορά τους τίτλους των εντύπων.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η μόνη επιχείρηση που θα μπορούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι το πρακτορείο "Ευρώπη". Πάντως, για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον Ιβάν Σαββίδη και τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχε καταστρώσει ο Φώτης Μπόμπολας, εσχάτως έχει αρχίσει να ακούγεται το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει και κατά το παρελθόν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ένα άλλο πεδίο, που σχετίζεται με το στοίχημα, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία. Όσοι γνωρίζουν τον "Τίγρη" αποκλείουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του "Πήγασου", στο πλαίσιο της διαδικασίας του πλειστηριασμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.

---
media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου