Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - Απεργία: δεν τα βρίσκουν τα μέλη-μέτοχοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Αντωνιάδου (και ΝουΔου και light)
θέλει απεργία μόνο σε ΕΡΤ – ΑΠΕ…


"Δεν θα αφήσουμε την ΕΡΤ να γίνει έρμαιο σε ύποπτα πολιτικά παιχνίδια", της απαντά ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ…

Απεργία διαρκείας μόνο στα κρατικά μέσα ενημέρωσης εισηγείται αύριο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Μαρία Αντωνιάδου (Ενωμένων Δημοσιογράφων), προεδρεύουσα στην ΕΣΗΕΑ. Ενώ η...
συνέλευση στον ΕΔΟΕΑΠ κινήθηκε για να ληφθεί απόφαση για απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, η επικεφαλής των Ενωμένων Δημοσιογράφων θέλει να την περιορίσει μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ “για να πιεστεί η κυβέρνηση, επειδή κάνουν προπαγάνδα” αφήνοντας τα υπόλοιπα ιδιωτικά ΜΜΕ να εκπέμπουν.

Με τον Τελικό του “Survivor” στο ΣΚΑΪ, να βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση (5 Ιουλίου) η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ θέλει να αφήσει ακάλυπτους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ιδιωτικά media, και να εστιάσει μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Το μοντέλο είναι - όπως επισημαίνουν οι typologies.gr - νεοδημοκρατικής έμπνευσης και ακολουθήθηκε στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η απάντηση

Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας, απαντά με πρόσκληση σε γενική συνέλευση υπογραμμίζοντας πως "δεν θα αφήσουμε την ΕΡΤ να γίνει έρμαιο σε ύποπτα πολιτικά παιχνίδια".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για ακόμη μια φορά μέσα από την όλη διαδικασία, τελικά επιλέχθηκε η λύση της γενικής απεργίας στον κλάδο.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μετέωροι και αγωνιούν για το μέλλον τους τώρα, περισσότερο από ποτέ, διότι προστέθηκε σε όλα τα άλλα (ανεργία-ανασφάλεια-περικοπές μισθών κτλ) η απειλή για την ίδια τους την επιβίωση.

Τώρα, επομένως, περισσότερο από ποτέ η ενότητα και η δυναμική σε έναν αγώνα διαρκείας με προοπτική, είναι η μοναδική λύση.

Προσωπικά αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε δυναμικά σε ένα ενωτικό αγώνα για όλους τους δημοσιογράφους.

Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε, υστερόβουλα πολιτικά παιχνίδια ή λογικές και πρακτικές που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα του αγώνα, για να μην υπάρξει στο τέλος κανένα αποτέλεσμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την επικεφαλής του πλειοψηφικού συνδυασμού, Μαρία Αντωνιάδου, πληροφορήθηκα ότι στόχος της είναι να γίνει απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ, τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούν τον μοναδικό αιμοδότη του ΕΔΟΕΑΠ.

Με βάση τα παραπάνω διεμήνυσα στην προεδρεύουσα την ΕΣΗΕΑ ότι η πρότασή της (ή άποψή της) για απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ είναι ανεδαφική, άδικη αλλά και αναποτελεσματική. Θεωρώντας καλοπροαίρετη και όχι υποβολιμαία αυτή την απόφαση δηλώνω ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Τηλεόραση και Ραδιόφωνο) θα αποφασίσουν μόνοι τους δίχως πατρωνίες και υποκινούμενες αποφάσεις από άλλα κέντρα.

Η απόφασή αυτή θα είναι δεσμευτική για όλους. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να γίνει η ΕΡΤ, έρμαιο σε ύποπτα πολιτικά παιχνίδια.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καλούνται την Τετάρτη 5 Ιουλίου σε γενική συνέλευση στις 16:00 στην αίθουσα σύνταξης

Συνάδελφοι το μέλλον μας θα το καθορίσουμε μόνοι μας...

Νίκος Κορόβηλας
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου