Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τι συμβαίνει με την Ναυτεμπορική;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ψάχνει η τράπεζα
την εκδότρια να υπογράψει
ευνοϊκή ρύθμιση αλλά εξαφανίστηκε


Η αγωνία των εργαζομένων της «Ναυτεμπορικής» και η αλλόκοτη συμπεριφορά της εκδότριας

Στην Ελλάδα της κρίσης η καταγγελία δανείου και μάλιστα επιχείρησης ΜΜΕ έχει πάψει πια να αποτελεί είδηση… Από αυτό όμως, μέχρι να σε ψάχνει και να σε παρακαλάει η τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει σε ρύθμιση, ώστε να βοηθηθεί η επιχείρηση για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, υπάρχει τεράστια απόσταση και επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνήθη πρακτική!

Ο λόγος για την ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής», που ως γνωστόν η Eurobank πριν ενάμιση μήνα κατήγγειλε δάνειο της επιχείρησης ύψους 6,5 εκ ευρώ, χωρίς να δεσμεύσει τους λογαριασμούς! Μάλιστα τότε (αρχές Ιουνίου) η επιχείρηση με ανακοίνωση της είχε δεσμευθεί δημόσια και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί ικανοποιητική λύση.

Το αποτέλεσμα είναι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, καθώς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι – μισθολογικά, να είναι «μέσα» ένα μήνα… Επιπλέον όμως, κι αυτό είναι το παράλογο της ιστορίας, παρά την κατά κοινή ομολογία ευνοϊκή μεταχείριση της τράπεζας (αφού δεν δέσμευσε λογαριασμούς), και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί μια κάποια λύση με την τράπεζα, στη συνέχεια λέγεται ότι εξαφανίστηκε η διοίκηση! Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι αναζητούσαν την εκδότρια για να υπογράψει, αλλά δεν την έβρισκαν!

Αναμφισβήτητα όμως, εκτός από απίθανη ιστορία είναι και προκλητική, αφού κανένας πολίτης δεν απολαμβάνει τέτοια μεταχείριση… δηλαδή να τον κυνηγάει η τράπεζα να υπογράψουν μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση και αυτός να είναι εξαφανισμένος!

Πέρα όμως από το κωμικοτραγικό της υπόθεσης υπάρχει και η πλευρά των εργαζομένων που αγωνιούν για τις δουλειές τους και το μέλλον τους στην επιχείρηση.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου