Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

... τι συμβαίνει με την "Ιριδα"; Θα συνεχίσει να λειτουργεί;..

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*


Η "Ιρις Εκτυπωτική"
δεν εμφανίστηκε στην τριμερή

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 14/07/17 η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, πήραμε μέρος στην τριμερή συνάντηση που είχαμε ζητήσει στο Υπ. Εργασίας με τη Διοίκηση της Ίριδας. Εκ μέρους της εταιρίας παρευρέθηκε μία νομική σύμβουλος, απλά για να μεταφέρει ότι δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο και η ίδια δεν έχει εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την εταιρία. Με άλλα λόγια η Διοίκηση της ΙΡΙΔΑΣ που έχει φέρει τους εργαζόμενους σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπήκε στον κόπο, όχι να δώσει λύση, αλλά ούτε καν να ενημερώσει τους εργαζόμενους και το Υπουργείο για τα σχέδιά της.

Η στάση αυτή από την πλευρά της εργοδοσίας, σε συνδυασμό με μία σειρά κινήσεις που γίνονται στο εργοστάσιο, αλλά και άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων.

Η μισθοδοσία έχει παγώσει, δουλειές φεύγουν για άλλες εταιρίες του κλάδου και κανένας δεν βρίσκεται,να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Το Υπουργείο Εργασίας από την μεριά του έχει ευθύνη για αυτή την εργοδοτική αυθαιρεσία, γιατί εν γνώση του, αξιοποιώντας την υπάρχουσα αντεργατική νομοθεσία, η Ίριδα συνεχίζει και δουλεύει με απλήρωτη εργασία, αξιοποιεί παράλληλα δουλεμπορικά γραφεία και παροτρύνει μέσω των στελεχών της, εργαζόμενους να αποχωρήσουν με διάφορους τρόπους, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για να κάνουν τα σχέδιά τους οι νέοι επενδυτές.

Καλούμε τους συναδέλφους στην Ίριδα να μην δείξουν άλλη ανοχή, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Λιθογράφων και συλλογικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλα τα δικαιώματά τους. Το Σωματείο από πλευράς του θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση επιμένοντας να παρευρεθεί εκπρόσωπος της εταιρίας και παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης σε συνεννόηση με τους συναδέλφους που το επιθυμούν.

Η Διοίκηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου