Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

... το ΕΣΡ, οι τηλεοπτικές άδειες και οι εργαζόμενοι στον "αέρα"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκοτάδι


Ξαναζεστάθηκε ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα με αφορμή τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για εφτά τηλεοπτικές άδειες, έναντι τεσσάρων που είχε αποφασίσει και δημοπρατήσει η κυβέρνηση σε προηγούμενη φάση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φασαρία γίνεται για τον αριθμό των αδειών, από τον οποίο εξαρτάται άμεσα πόσα και ποια επιχειρηματικά σχήματα θα συνθέσουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο, αν και πόσες συγχωνεύσεις θα συμβούν πριν και μετά το διαγωνισμό και πάει λέγοντας. Αλλωστε, οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί είναι ήδη οξυμένοι στο χώρο των ΜΜΕ, αντανακλώντας ένα πολύ μεγαλύτερο «πάρε - δώσε» στο παρασκήνιο για την αναδιανομή της επιχειρηματικής «πίτας».

Μ' αυτά και με τ' άλλα, πάντως, παραμένει στο σκοτάδι η ουσία γύρω από τον νόμο Παππά. Οτι, δηλαδή, καμιά «διαπλοκή» δεν χτυπιέται με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, καμιά πολυφωνία δεν μπορεί να υπάρξει σε καθεστώς «μονοφωνίας» των ΜΜΕ στην υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν διασφαλίζεται, αφού ο νόμος δεν προβλέπει ούτε οργανόγραμμα, ούτε πόσοι εργαζόμενοι και σε ποια τμήματα θα απασχολούνται, ούτε είναι δεδομένο ότι όλοι θα αμείβονται με τις κλαδικές Συμβάσεις...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου