Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

... μήνυμα των Ενωμένων Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ ...

*
Ενωμένοι
Δημοσιογράφοι
***
*

Συνεχίζουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ
τη μάχη για να σωθεί o ΕΔΟΕΑΠ

Οι εκλεγέντες στο νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με την υποστήριξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων ευχαρίστησαν τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν. Στο νέο ΔΣ επανεξελέγησαν ο Νίκος Καρούτζος και η Άντζυ Σταθάτου ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Δαυλός. Ανάλογη κοινή δήλωση έκαναν και οι εκλεγέντες στην Εξελεγκτική Επιτροπή Δημήτρης Καλαντζής και Γιάννης Χαλαβαζής. Οι δηλώσεις τους είναι οι ακόλουθες:

Νίκος Καρούτζος Ευχαριστώ στους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συναδέλφους που εκλέχθηκαν στο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Συνεχίζουμε τη μάχη ΥΠΕΥΘΥΝΑ για να σωθεί ΕΔΟΕΑΠ. Ευχαριστώ ειδικά τους συναδέλφους Άντζυ Σταθάτου, Κωνσταντίνο Δαυλό, Χρήστο Αξελό, Κυριάκο Θεοδωρακάκο, Δημήτρη Καλαντζή και Γιάννη Χαλαβαζή που δώσαμε μαζί τη μάχη έχοντες κοινές ιδέες και στόχους.

Άντζυ Σταθάτου Ευχαριστώ θερμά τους 744 συναδέλφους που με στήριξαν με την ψήφο τους και τους περίπου 2500 που ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ. Από αύριο, είναι ώρα για δουλειά και συλλογική μάχη για να σωθεί ό,τι πιο πολύτιμο μας απέμεινε μέσα στην ανοίκεια επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας: Το Ταμείο μας , η περίθαλψη, η επικούρηση!

Κωνσταντίνος Δαυλός Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. 
Η ευθύνη που βάλατε στα χέρια μου οι 613 από εσάς είναι πολύ μεγάλη. Στόχος τώρα είναι να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ώστε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης και τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει. Είναι πλέον σαφές από τη μεγάλη συμμετοχή σας στις εκλογές και από το αποτέλεσμα, ότι θεωρείτε αναγκαίο να σωθεί το Ταμείο με αποφάσεις λογικές και ρεαλιστικές, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο Καρούτζο και την Άντζυ Σταθάτου που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι η δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Καλή δύναμη στους Δημήτρη Καλαντζή και Γιάννη Χαλαβαζή που εκλέχθηκαν στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Μπράβο για τον αγώνα τους στους Χρήστο Αξελό (που δεν εκλέχθηκε για μόλις 16 σταυρούς) και τον Κυριάκο Θεοδωρακάκο.

Τέλος οι εκλεγμένοι στην νέα Εξελεγκτική Επιτροπή Δημήτρης Καλαντζής και Γιάννης Χαλαβαζής με κοινή τους δήλωση ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη και επισημαίνουν ότι θα εργαστούν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού και των μετόχων του σε συνεργασία με τα άλλα εκλεγμένα μέλη της επιτροπής.
---
*

Η "Μακεδονία" αποζημιώνει όπως και ό,τι θέλει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Μακεδονία»:
Δόσεις αποζημίωσης
ψαλιδισμένες κατά 75%


Μόλις το 1/4 της νόμιμης δόσης αποζημίωσης κατέβαλλε στους απολυμένους εργαζόμενους, επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής.

Προφανώς, η εκτελούσα χρέη εκδότριας Βασιλική Σουλοπούλου εκτίμησε πως οι υφιστάμενοι εργατικοί νόμοι δεν είναι δεσμευτικοί για την ίδια και αποφάσισε να καταβάλλει ό,τι ποσά η ίδια επιθυμεί. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πτωχευτικά άρθρα… σαν τα πουκάμισα, «πηδώντας» από το μη εξυπηρετούμενο 99 στο 106.

Οι πρώην εργαζόμενοι που έλαβαν την προηγούμενη δόση της αποζημίωσης τους με μεγάλη καθυστέρηση, είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα τους, μεταξύ αυτών να διεκδικήσουν την ακύρωση της απόλυσης τους.

---
Ασύνταχτος Τύπος
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Κασιμάτης στο twitter, στον απόηχο μιας "αστοχίας"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στέφανος Κασιμάτης
"Καθημερινή"
(και ο απαραίτητος... Κανέλλης)






---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Άρης Ραβανός: Λάθος κάνετε, συνάδελφοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Άρης Ραβανός και η διοίκηση Ψυχάρη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε email από τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό, που απαντάει σε σχόλια, που έγιναν σε ανάρτηση της "Α", για τη στάση του στην υπόθεση του ΔΟΛ.

"Αγαπητοί φίλοι, είστε λάθος πληροφορημένοι. Δεν σαν κατηγορώ, ούτε σας μέμφομαι. Απλά, όλα αυτά που γράφετε δεν τα έχω πει εγώ. Είμαι από τους μετρημένους (2-3) που υπερασπίστηκαν δημόσια τους εργαζομένους του ΔΟΛ και άσκησαν κριτική στην διοίκηση Ψυχάρη (πρόσφατη εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ με Πάνο Χαρίτο και καλεσμένους Νίκο Παππά και Νίκο Δένδια). Σχετικά με τα ασφαλιστικά και αυτό είναι ανακριβές, διότι εγώ είμαι από αυτούς που καταθέσαμε (μικρός αριθμός δημοσιογράφων, διοικητικοί) ασφαλιστικά και στα μέσα Ιανουαρίου 2017 τα κερδίσαμε και μάλιστα στο 100%. Αρα πως θα κατηγορούσα κάποιους, όταν εγώ ο ίδιος ως βασικό στέλεχος του πολιτικού τμήματος, και το γνωρίζανε όλοι, κατέθεσα ασφαλιστικά μέτρα και εμφανίστηκα και στο δικαστήριο την ημέρα της εκδίκασης. Μάλλον, κάποιο λάθος έγινε...
Φιλικά
Άρης Ραβανός"

@ Σήμερα, ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης είναι ενταγμένος στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Απλήρωτοι MEGA και "σύνδρομο της Στοκχόλμης"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Χρήσιμοι απλήρωτοι...
Οι συναντήσεις στο Mega
και η αλήθεια για τα δάνεια


Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί οι εργαζόμενοι συναντούν τους μετόχους

Ενα ακόμη γύρο συναντήσεων (ο δέκατος; έχουμε χάσει το μέτρημα) πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Mega με τους μετόχους, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με εκείνο όλων των προηγουμένων. Οι μέτοχοι δηλώνουν τη συμπαράσταση τους, δηλώνουν ο καθένας για το δικό του λόγο ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να καταβάλλουν μισθοδοσίες, ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, ότι συζητούν για ΑΜΚ και ότι συζητούν με πιθανούς επενδυτές, ότι επεξεργάζονται business plan και άλλα σχετικά και φυσικά πάντοτε αναφέρουν ότι είναι προς το συμφέρον όλων το κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει και να μη γίνει καμία διακοπή στην προβολή διαφημίσεων. Αναρωτιούνται πλέον όλοι γιατί συνεχίζουν οι εργαζόμενοι αυτήn την τακτική. Mε αυτές τις συναντήσεις οι εργαζόμενοι δεν έβγαλαν άκρη όταν οι οφειλές ήταν στους δύο ή τους τρείς μήνες, πώς περιμένουν να βγάλουν τώρα όταν οι οφειλές έχουν φτάσει τους δέκα μήνες; Τι διαφορετικό περιμένουν να ακούσουν από την πλευρά Μπόμπολα από το «παιδιά εγώ δεν έχω να βάλω, ψάχνω λύση» και από το «παιδιά εγώ θα βάλω αν βάλει και ο Μπόμπολας» της άλλης πλευράς; Εχουν κρατήσει οι εργαζόμενοι όρθιο το κανάλι επί δέκα μήνες έχοντας εξαντλήσει όλες τις… μη επιθετικές μορφές διαμαρτυρίας. Εχουν βγάλει άπειρες ανακοινώσεις, σποτάκια κλπ. Εχουν συναντηθεί πολλές φορές με τους πάντες (μετόχους, τράπεζες, κόμματα κλπ) χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εμείς δεν λέμε ότι πρέπει σώνει και καλά να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά αν περάσει και αυτός ο μήνας έτσι, το κανάλι συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί και σε κανά μήνα διαβάσουμε πάλι ότι οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν με τους μετόχους θα αρχίσουμε να πιστεύουμε πως τελικά ούτε οι εργαζόμενοι θέλουν πραγματικά την εξεύρεση κάποιας λύσης στο πρόβλημα τους και μάλλον έχουν εισέλθει ομαδικά στο σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Τέλος, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, επειδή διιαβάζουμε διάφορα όλο αυτόν τον καιρό για τα δάνεια του καναλιού και το ότι εξυπηρετούνται οι τράπεζες από όλη αυτήν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι μένοντας το κανάλι ανοικτό σε αυτήν την κατάσταση οι μόνοι που εξυπηρετούνται απόλυτα είναι οι μέτοχοι, όχι μόνο γιατί λειτουργεί το κανάλι χωρίς να πληρώνουν τους εργαζομένους, αλλά κυρίως επειδή στην πραγματικότητα αποπληρώνονται κανονικά οι δόσεις των δανείων τα οποία πήρε το κανάλι (δηλαδή οι ίδιοι) χωρίς εκείνοι να κάνουν απολύτως τίποτε, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη δηλαδή. Με απλά λόγια με αυτήν την κατάσταση οι μέτοχοι με την ευγενική συμπαράσταση των τραπεζών φυσικά έχουν ανοικτό ένα κανάλι χωρίς να πληρώνουν τους εργαζομένους, τους προμηθευτές κλπ, τα δάνεια που πήραν οι ίδιοι αποπληρώνονται κανονικά από τα έσοδα, ενώ επίσης διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα τους στο κανάλι τα οποία μάλιστα κάποιοι εξ αυτών διαπραγματεύονται για να αποκομίσουν νέα κέρδη!

Για να το κάνουμε πενηνταράκια που λέει και ο Γεωργίου. Η πλευρά Μπόμπολα ας πούμε, δεν πληρώνει εδώ και ένα χρόνο ούτε ευρώ για το Mega, δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τα δάνεια που έχει πάρει το κανάλι και ταυτόχρονα διαπραγματεύεται την πώληση μέρους ή και όλου του ποσοστού του στο κανάλι. Ομορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος….

ΥΓ: Απορίες: Γιατί οι τράπεζες λίγες μέρες μετά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας καταβολής των δόσεων των δανείων του ΔΟΛ προχώρησαν στη διαδικασία πτώχευσης και αλλαγής διοίκησης, ενώ στο Mega συμπληρώνεται ένας χρόνος που απλά παρακολουθούν την όλη κατάσταση; Γιατί δεν παίρνουν το κανάλι στα χέρια τους, όπως συμβαίνει με τον ΔΟΛ για να προχωρήσουν στην πώληση του και να αποκομίσουν κάποια κέρδη, αλλά αφήνουν τους μετόχους που δεν συνεργάζονται μαζί τους και δεν πληρώνουν τίποτε, να διατηρούν πλήρη δικαιώματα στο κανάλι; Επίσης γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ζητήσει από τα δικαστήρια να ανοίξει ένας λογαριασμός μισθοδοσίας, όπως συμβαίνει με τον ΔΟΛ και αν αυτό για νομικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αφού στην περίπτωση του ΔΟΛ συνέβη επειδή μπήκαν μέσα οι τράπεζες ενώ στο Mega δεν μπαίνουν αλλά απλά εισπράττουν τα έσοδα, γιατί οι εργαζόμενοι δεν στρέφονται ομαδικά με προσωπικές αγωγές εναντίον των μετόχων, αλλά μένουν στα ασφαλιστικά μέτρα και τις επισχέσεις;

Τέλος, γιατί επί δέκα μήνες δεν έχουν κάνει αυτό που στο τέλος έκαναν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και βρέθηκε έστω και στο τέλος μια κάποια λύση με την καταβολή της τρέχουσας μισθοδοσίας; Γιατί δηλαδή δεν κατεβάζουν το διακόπτη; Μια φορά απλά απείλησαν ότι θα το κάνουν και αμέσως βρέθηκε τρόπος να πάρουν κάποια οφειλόμενα και το δώρο Χριστουγέννων. Γιατί απέσυραν την απειλή τους; Κάτι μας λέει ότι αν κατέβαινε ο διακόπτης λίγες ώρες, αν όχι λίγα λεπτά, μετά θα βρισκόταν λύση. Αν πάλι δεν βρισκόταν λύση ούτε με το μαύρο δεν έχουν πλέον οι εργαζόμενοι τίποτε να περιμένουν πια και πρέπει να δούνε τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.
---
enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο Σάτυρος των media γράφει - 31/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανοίγουμε στην Κουμουνδούρου...

...Και σας περιμένουμε.

Τους απολυμένους του "Κόκκινο" και τους περισσευούμενους του Left Media. Τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται. Η πλάκα είναι ότι καταστρώνουν στην Κουμουνδούρου... μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία νέου ομίλου στα media. Λίγο αργά το θυμήθηκαν. Με καθυστέρηση πέντε ετών. Από το 2012 όταν έγιναν αξιωματική αντιπολίτευση, όταν τους είπε ο κόσμος ότι "σας φέρνουμε στα πράγματα", έπρεπε να σχεδιάσουν την πολιτική τους στα media. Αλλά, αυτοί επιμένουν στα κομματικά μέσα. Για να απολύουν κόσμο ή να τους περισσεύει.

Στην Πλατεία Ελευθερίας, στην γνωστή σε όλους Κουμουνδούρου, θα στεγάζεται η "Κυριακάτικη Εφημερίδα".
---

MoU...

Υπέγραψαν Μπόμπολας- Σαββίδης.

Αρκετό καιρό πριν το έχουν υπογράψει. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα, για να μην καλλιεργούνται αυταπάτες στους συναδέλφους του Πήγασου και του Mega. MoU υπάρχει βάση του οποίου γίνονται οι εμπιστευτικές επαφές και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες. Τις οποίες παραδέχτηκε ο Φώτης Μπόμπολας υπό την πίεση των απλήρωτων εργαζομένων του ομίλου.

Το θέμα κρύβει πολιτικό παρασκήνιο.
---
Νικήτρια η αποχή

Ούτε σε βουλευτικές εκλογές.

Τόσα sms, email, τηλεφωνήματα από τους υποψήφιους και κάποιες παρατάξεις για να πάμε να τους ψηφίσουμε. Μας θυμήθηκαν παραμονές των εκλογών. Πάντα έτσι γίνεται. Αφού μας βλέπουν σαν "κουκιά". Κυρίως οι διαχρονικοί σωτήρες του ΕΔΟΕΑΠ. Του οργανισμού περίθαλψης των δημοσιογράφων. Με την πίεση τους και με το περιεχόμενο των μηνυμάτων απέδειξαν ότι φοβούνταν την αποχή.

Εκεί μας έφτασαν. Από την αηδία μας να μην πάμε να ψηφίσουμε.
---
Τι άλλο θα διαβάσουμε;

Κατάπτυστος 

Ο πολύς κ. Κασιμάτης για τα όσα απαράδεκτα έγραψε στην σοβαρή κατά τα άλλα "Καθημερινή" για την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Τι στο καλό έχουν πάθει εκεί κάτω στο Φάληρο;

Αν έκανε κουμάντο ο Αριστείδης δεν θα βλέπαμε τέτοιες χοντράδες.

---
*

Αστειότητες το ότι "ήθελε να αστειευτεί" ο Κασιμάτης...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Να αστειευτεί
ήθελε ο Κασιμάτης
της "Καθημερινής"...



...και ζητάει συγγνώμη

Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το αχαρακτήριστο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη στη στήλη του «Φαληρεύς» στην «Καθημερινή» για την Τασία Χριστοδουλοπούλου (δείτε ΕΔΩ), ο δημοσιογράφος με καθυστέρηση ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι επρόκειτο περί... αστοχίας και πως είχε την πρόθεση να αστειευτεί!..

Γράφει συγκεκριμένα σήμερα στη στήλη του, στην δεύτερη σελίδα της εφημερίδας:

        Αστοχία
Δεν χρειάζονται μακρόσυρτες εισαγωγές. Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για το χθεσινό (σΑ προχθεσινό είναι) σχόλιο σχετικά με την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η επιτυχία ενός αστείου (διότι αυτή ήταν η πρόθεση) εξαρτάται πάντα από την ισορροπία του γέλιου και της ενόχλησης που προκαλεί. Όταν η ενόχληση επικρατεί, τότε το αστείο έχει αποτύχει και ζητάς συγγνώμη. Αυτό συνέβη και αυτό έκανα.
---
zoornalistas
---
*

ΚΚΕ - ξεκίνησε χθες το 20ο Συνέδριο

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΚΚΕ:
Αποτιμάμε τη δράση μας,
χαράσσουμε καθήκοντα
και προχωράμε μπροστά!



• Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

• Την Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ, που παρουσίασε στο Συνέδριο ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπαςδημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

• Δεκάδες προσκεκλημένοι, από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, από φορείς του επιστημονικού κόσμου και των μαζικών κινημάτων, παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών.

• Ξεχωριστή η παρουσία των βετεράνων συντρόφων και συναγωνιστών, αλλά και αγωνιστών που συμπορεύονται χρόνια με το ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του κινήματος.

• Τη διεθνή απήχηση του Συνεδρίου αναδεικνύουν τα 98 χαιρετιστήρια μηνύματα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που έφτασαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΣΗΕΑ - αποτελέσματα ψηφοφορίας για ΔΣ και ΕΕ του ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

για το Διοικητικό Συμβούλιο και την

Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ

ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

———————————-
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 28ης, 29ης και 30ης Μαρτίου 2017 για την εκλογή εκπροσώπων της Ενώσεως στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.

ΨΗΦΙΣΑΝ: 2469 ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2469
ΕΓΚΥΡΑ: 2427
ΑΚΥΡΑ: 28
ΛΕΥΚΑ: 14

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 881   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  744   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΑΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 613   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΚΩΝ.    600   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ  519   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ 503   ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ Γ.    485   ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΚΥΡ.    475   ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.    449   ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ 393   ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 316
ΤΟΥΦΕΞΗ ΜΙΜΗ 303
ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡ.  288
ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΕΩΡ.   237
ΤΣΑΝΤΕ ΔΕΣΠ.    237
ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 235
ΜΠΟΛΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 214
ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΜΑΚΗΣ 193
ΖΑΡΚΑΔΑ Μ.  189
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 169
ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚ.    151
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ.    132
ΒΑΡΙΚΟΣ Θ.    63
2. ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 635  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 569  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 456  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ) 399  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 389
ΑΞΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓ.   248
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ    233
ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝ.    232
---
Και στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΜ-Θ στον ΕΔΟΕΑΠ. Ψήφισαν εκατόν ενενήντα οκτώ (198). Βρέθηκαν εκατόν ενενήντα δύο (192) έγκυρα ψηφοδέλτια, τέσσερα (4) λευκά και δύο (2) άκυρα.

Έλαβαν:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

1. Νεστορίδης Παναγιώτης 131 Εκλέγεται
2. Σπυριδωνίδης Ευάγγελος 56 Αναπληρωματικό μέλος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

1. Μοσχούλας Άγγελος 113 Εκλέγεται
2. Χαραλαμπίδης Παναγιώτης 71 Αναπληρωματικό μέλος
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... λέει ότι θα πληρώσει ο Τ/Σ "Epsilon" - αναστολή στάσης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναστέλλεται
η προγραμματισμένη
4ωρη στάση εργασίας
στον Τ/Σ «EPSILON»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, έχει κηρύξει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας στον Τ/Σ «EPSILON» από τις 10.00 έως τις 14.00.

Μετά από διαπραγματεύσεις με το προεδρείο της Ενώσεως, η διοίκηση δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει τα οφειλόμενα σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 και έως τις 12 το μεσημέρι.

Σε ένδειξη καλής θέλησης και με τη σύμφωνη γνώμη των συντακτών, η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την συγκεκριμένη 4ωρη στάση εργασίας αναμένοντας από την διοίκηση του σταθμού να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΔΟΕΑΠ - η πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ και ένα σχόλιο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" - ... σε σχέση με τον διάλογο για τη "σωτηρία" του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.- Εκτός από την πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν έχει γίνει γνωστή καμία άλλη ...
2.- Με βάση την έλλειψη δημοσιοποιημένων προτάσεων από τις επαγγελματικές ενώσεις επικεντρωνόμαστε στην πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ ...
3.- Είναι σαφές ότι η πρόταση της εργοδοσίας είναι προσανατολισμένη στο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά της, αλλά παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε και ορισμένα "εργαλεία" χρήσιμα για μας ...
4.- Και ποια είναι αυτά:
  • Να πραγματοποιηθεί σε βάθος έλεγχος στο Ταμείο για να προσδιορισθούν τα οικονομικά μεγέθη και το κόστος λειτουργίας του
  • Να προσκομισθούν οι αυτονόητες μελέτες (αναλογιστική κλπ) και τεκμηριωθεί η βιωσιμότητα της όποιας πρότασης χρηματοδότησης.
  • Να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης με την οποία το ταμείο είναι βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση σύμφωνα με τις αρχές της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
  • Να ασφαλιστεί το σύνολο του προσωπικού όλων των μέσων χωρίς εξαιρέσεις.
  • Οι παροχές του ταμείου να είναι καλύτερες (σε εύλογα πλαίσια) από αυτές που θα παρέχει ο ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ, διαφορετικά δεν έχει νόημα η πρόταση - συζήτηση.
  • Οι επιπλέον παροχές να δικαιολογούν το επιπλέον κόστος.
  • Να διασφαλιστεί η είσπραξη των εισφορών και νομοθετηθεί το αναγκαίο πλαίσιο.
  • Να ενημερώσει το Υπουργείο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις μέχρι τότε εισφορές τους σε περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει να είναι βιώσιμο.
  • Να καταγραφούν λεπτομερώς οι διαφορές των σημερινών παροχών υγείας του ΕΔΟΕΑΠ με αυτές του ΕΟΠΠΥ.
5.- Σε ό,τι μας αφορά, ως μέλη της υποψήφιας "προς ένταξη" ΕΤΗΠΤΑ, πάνω σ' αυτές τις παρατηρήσεις θα σταθούμε κριτικά και προτρέπουμε τον στενό κύκλο του αγόμενου και φερόμενου προεδρεύοντα του ΔΣ της Ένωσης, έστω και τώρα να συντάξει ένα πλαίσιο προτάσεων, με τα πως και τα γιατί προσδοκά να μας οδηγήσει "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα" ...

@ Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο προτάσεων της ΕΙΤΗΣΕΕ:

Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

Συνάντηση φορέων για ΕΔΟΕΑΠ

Κύριε Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησης της 23/3/2017 και των τοποθετήσεων που έγιναν από τους φορείς θα ήθελα να διευκρινίσω γραπτώς τις θέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ ως ακολούθως:

* Με βάση την μελέτη της Ernst & Young της 25/8/2016 ο ΕΔΟΕΑΠ χρηματοδοτείτο κυρίως από τον πόρο του αγγελιοσήμου και τις ασφαλιστικές εισφορές (3%) των εργαζομένων. Το ύψος των εσόδων από το αγγελιόσημο ήταν το 2014 18.2 εκ. ευρώ, το 2015 15.7 εκ. ευρώ και το πρώτο 5μηνο του 2016 8.6 εκ. ευρώ. Στα τέλη του 2016 ο πόρος του αγγελιοσήμου καταργήθηκε.


* Το πλαίσιο της πρότασης της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι οι εργοδότες να υποκαταστήσουν το σύνολο του ποσού που προερχόταν από τον πόρο του αγγελιοσήμου (ύψος περίπου 17 - 18 εκ. ευρώ) με εργοδοτικές εισφορές της ακόλουθης μορφής, με την παραδοχή ότι οι συνολικές ετήσιες αποδοχές των μελών της ΕΠHEA είναι σήμερα περίπου 125 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων που οι εργαζόμενοι τους ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ σήμερα είναι περίπου 400 εκ. ευρώ.
  • Εισφορές για τον κλάδο ασθένειας : 4.13 % X 125 EK = 5.2 εκ.
  • Εισφορές για τον κλάδο επικουρικής σύνταξης : 3.50 % X 125 EK = 4.3 εκ.
  • Ειδική εθελοντική εισφορά επί των συνολικών εσόδων της κάθε επιχείρησης : 2.00 % X.400 εκ = 80 εκ. ευρώ
  • Σύνολο 17.5 εκ. ευρώ

* Ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραττε μέχρι σήμερα 3.5% ως εισφορά εργαζομένων, δηλαδή 4-3 εκ. ευρώ και περίπου 1 εκ. ευρώ από άλλες πηγές (εισφορές περίθαλψης, προαιρετική ασφάλιση, διαδοχική ασφάλιση κλπ).
* Το 2014 τα συνολικά έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ ήταν 24.2 εκ., το 2015 ήταν 20,6 εκ. και το 2016 υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα είναι στα επίπεδα του 2014.
* Με βάση το πλαίσιο της πρότασης της ΕΙΤΗΣΕΕ τα συνολικά έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ θα είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά που υπήρχαν όταν υπήρχε ο πόρος του αγγελιοσήμου.
* Η ΕΙΤΗΣΕΕ περιορίζει την συμμετοχή της στην συζήτηση για την υποκατάσταση του ποσού που προερχόταν από τον πόρο του αγγελιοσήμου την τελευταία περίοδο (2014 - 2016) και αποκλειστικά για τον ΕΔΟΕΑΠ.
* Η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν κάνει οποιαδήποτε πρόταση σχετικά με αύξηση των εισφορών των εργαζομένων ούτε για το ύψος των παροχών του ταμείου και ούτε θα συμμετέχει σε συζητήσεις με αυτό το περιεχόμενο. Είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο και τους εργαζόμενους και σχετίζεται με την βιωσιμότητα του ταμείου.
* Η ΕΙΤΗΣΕΕ επίσης διευκρινίζει ότι, εάν οι εισφορές των εργοδοτών παραμείνουν στα πλαίσια του νέου ασφαλιστικού νόμου, δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε οποιονδήποτε διάλογο με το Υπουργείο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν αποκλειστικά από το Υπουργείο και τους εργαζομένους.
* Εάν κληθεί η ΕΙΤΗΣΕΕ να συνεισφέρει εθελοντικά οποιαδήποτε εισφορά πάνω από τις εργοδοτικές εισφορές που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία, η εισφορά αυτή μπορεί να γίνει υπό τις προϋποθέσεις που σας έχει αναφέρει γραπτώς στο παρελθόν. Δηλαδή:

  • Να πραγματοποιηθεί σε βάθος έλεγχος στο Ταμείο για να προσδιορισθούν τα οικονομικά μεγέθη και το κόστος λειτουργίας του
  • Να προσκομισθούν οι αυτονόητες μελέτες (αναλογιστική κλπ) και τεκμηριωθεί η βιωσιμότητα της όποιας πρότασης χρηματοδότησης.
  • Να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης με την οποία το ταμείο είναι βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση σύμφωνα με τις αρχές της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
  • Να ασφαλιστεί το σύνολο του προσωπικού όλων των μέσων χωρίς εξαιρέσεις.
  • Οι παροχές του ταμείου να είναι καλύτερες (σε εύλογα πλαίσια) από αυτές που θα παρέχει ο ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ, διαφορετικά δεν έχει νόημα η πρόταση - συζήτηση.
  • Οι επιπλέον παροχές να δικαιολογούν το επιπλέον κόστος.
  • Στο κόστος λειτουργίας να συνεισφέρουν αναλογικά όλοι οι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου.
  • Να διασφαλιστεί η είσπραξη των εισφορών και νομοθετηθεί το αναγκαίο πλαίσιο.
  • Να διασφαλιστεί η σωστή και επαγγελματική διοίκηση και λειτουργία του ταμείου με συμμετοχή και των εργοδοτών.
  • Να ενημερώσει το Υπουργείο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις μέχρι τότε εισφορές τους σε περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει να είναι βιώσιμο.

Τέλος η συμμετοχή μας στην συζήτηση βασίζεται στην παραδοχή ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα επιβάλλει άλλη άμεση ή έμμεση επιβάρυνση στα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση προφανώς το οποιοδήποτε πλαίσιο δεν ισχύει γιατί θα έχει βασιστεί σε άλλα οικονομικά δεδομένα.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα ο μόνος φορέας ο οποίος έχει καταθέσει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Θεωρούμε ότι ο διάλογος δεν μπορεί να συνεχιστεί εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις από τους άλλους εργοδότες, όσο αφορά τον τρόπο υποκατάστασης του αγγελιοσήμου με εργοδοτικές εισφορές και εθελοντικό πόρο και από τους εργαζόμενους και το Υπουργείο όσο αφορά τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΙΤΗΣΕΕ για την χορήγηση της εθελοντικής εισφοράς.

Σχετικά με την ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης και της μελέτης βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ θα θέλαμε να επαναλάβουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε από την εταιρία και τον ΕΔΟΕΑΠ να προσκομίσουν στην επόμενη συνάντηση:

  • Να υπολογιστεί το αναλογιστικό έλλειμμα εάν εφαρμοστούν οι εισφορές των εργοδοτών και εργαζομένων που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία. Ο υπολογισμός να γίνει ξεχωριστά ανά κλάδο (Υγεία, επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ) και για όλα τα σενάρια.
  • Ειδικά για τον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης. Επειδή μέχρι τα τέλη του 2016 δεν υπήρχαν πλήρεις ατομικές εισφορές για την χρηματοδότηση του κλάδου θα πρέπει να γίνει ένας υπολογισμός της εύλογης επικουρικής σύνταξης με βάση της αρχής του «νirtual κεφαλοποιητικού συστήματος». Ως εισφορές των εργαζομένων/εργοδοτών των προηγουμένων και επόμενων ετών να θεωρηθούν αυτές που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος (συνολικά 7%) και ως μικτό εισόδημα το μέσο εισόδημα που αναφέρει η προμελέτη για το παρελθόν και η παραδοχή εισοδήματος που αναφέρει η προμελέτη για το μέλλον. Με βάση τις προηγούμενες παραδοχές να υπολογιστεί ποια θα είναι η μέση επικουρική σύνταξη τα επόμενα χρόνια και εάν θα υπάρχει έλλειμμα στον κλάδο κάποιες χρονικές περιόδους. Οι μέσες συντάξεις θα πρέπει να υπολογιστούν ξεχωριστά για τα σημερινά μέλη και για τα νέα μέλη σε κάθε σεναρίου.
  • Αντίστοιχος υπολογισμός για κάθε σενάριο θα πρέπει να γίνει και για τον κλάδο του εφάπαξ
  • Να καταγραφούν λεπτομερώς οι διαφορές των σημερινών παροχών υγείας του ΕΔΟΕΑΠ με αυτές του ΕΟΠΠΥ.
Τέλος θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι σημερινές προτάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι υπό την αίρεση της έγκρισης του Διοικητικού της Συμβουλίου το οποίο θα αξιολογήσει την συνολική πρόταση που θα κατατεθεί σε αυτό. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί συνολική πρόταση από καμία πλευρά, ούτε υπάρχουν οι αναγκαίες μελέτες για την υποστήριξη της οποιασδήποτε πρότασης.

Με εκτίμηση
Για την ΕΙΤΗΣΕΕ
Πάνος Κυριακόπουλος
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Καμία δέσμευση για καταβολή μισθών ή δώρου στο Mega...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον
του Ι. Σαββίδη o Φ.Μπόμπολας



Γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου

Με τον πρόεδρο της ΠΗΓΑΣΟΣ Φώτη Μπόμπολα συναντήθηκε προ ολίγου επιτροπή εργαζομένων του Mega από κοινού με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων μετά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της ένωσης τεχνικών τηλεόρασης ΕΤΙΤΑ, στις εγκαταστάσεις της ΠΗΓΑΣΟΣ στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπόμπολας δεν δεσμεύθηκε για την καταβολή χρωστούμενων μσθών ή δώρου, επιβεβαίωσε ωστόσο, στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη τόσο για το Mega όσο και για τον Πήγασο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μπόμπολας, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι έως τις 10 Μαΐου αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega). Σημειώνεται ότι η εταιρεία Grant Thornton έχει αναλάβει για λογαριασμό των τραπεζών να συντάξει business plan στο οποίο θα προβλέπεται και το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με το κ. Μπόμπολα, στις νέες μετοχές που θα εκδοθούν, θα συμμετέχει η εταιρεία Dimera εκ μέρους του κ. Σαββίδη ενώ η ΠΗΓΑΣΟΣ αναμένεται να συμμετάσχει με χαμηλότερα κεφάλαια.

Τέλος ο κ. Μπόμπολας μετά από ερώτηση εργαζομένων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον των βιομηχανιών του Τύπου παρά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι του Mega έχουν προγραμματίσει νέα κινητοποίηση αύριο στα γραφεία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ του ομίλου Βαρδινογιάννη.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

"Στο Κόκκινο 105,5" - άρχισαν οι "απομακρύνσεις" εργαζομένων...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άνω - κάτω στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»


Στάση εργασίας για την απόλυση δημοσιογράφου - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τι απαντά το ΔΣ της LEFT MEDIA

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Κανάκη. Μάλιστα οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν ανακληθεί η απόλυση. Από την πλευρά του το ΔΣ της LEFT MEDIA AE ισχυρίζεται ότι «ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό» και πως «η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας».

Είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου όπου αναφέρονταν τα εξής:..
- Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.- Καταγγέλλουμε την απόπειρα της διοίκησης να παρουσιάσει την απόλυση ως «μη πρόσληψη». Η συναδέλφισσα εργάζεται στον σταθμό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την 1η Ιουνίου του 2016. Για αυτούς τους 10 μήνες εργασίας έχει λάβει έως τώρα δύο δόσεις των 400 (τετρακόσια) ευρώ.- Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη μεθόδευση της διοίκησης, η οποία αφού κωλυσιέργησε επί 9μηνο, παριστάνοντας ότι αναζητά τρόπους πρόσληψης, έκανε μια παραπειστική σύμβαση 15 ημερών στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να επικαλεσθεί μαθητεία και λήξη σύμβασης στη συνέχεια.
- Θεωρούμε την απόλυση της συναδέλφισσας αρχή δυσμενών εξελίξεων, που απειλούν όλες τις εργασιακές σχέσεις στο Κόκκινο, δεδομένων και των ιταμών σχετικών αποστροφών από μέλη της διοίκησης («όποιος δεν αντέχει να φύγει» κ.λπ.)- Δηλώνουμε ότι ούτε η απόλυση ούτε η κοροϊδία από μέρους της διοίκησης γίνονται ανεκτές και ότι απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας. Διαφορετικά προχωρούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, ξεκινώντας με στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 08:00 πμ μέχρι τις 12:00.
Προβαίνουμε σε άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, σχετικά με την απόλυση και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην περίπτωση της συναδέλφισσας Κατερίνα Κανάκη- Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 31/3.
Από την πλευρά τους τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ (που κήρυξαν και την στάση εργασίας) καταγγέλλουν κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη της Κατερίνας Κανάκη.

Οι διευκρινίσεις της LEFT MEDIA AE:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LEFT MEDIA AE σχετικά με τη στάση εργασίας που προκήρυξαν μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» διευκρινίζει και δηλώνει τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό.
2. Η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας.
3. Ο 105,5 είναι από τους ελάχιστους ρ/σ που τηρεί την εργατική νομοθεσία και σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων
4. Η διεύθυνση του σταθμού ποτέ δεν προφασίστηκε τα υπαρκτά του οικονομικά προβλήματα ως δικαιολογία για να παραβιάσει τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
5. Η LEFT MEDIA AE και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο105 και 5» δεν έχει από πίσω του εκατομμυριούχους με λεφτά στην Ελβετία και δάνεια με "αέρα" και η μόνη δύναμή του τόσα χρόνια είναι οι ακροατές του.
---
zoornalistas
---
*

... όλα του ΕΔΟΕΑΠ δύσκολα και ο Πάνος τους δουλεύει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι καναλάρχες
δεν θέλουν πόρο για ΕΔΟΕΑΠ,
θέλουν μείωση εισφορών!

Τα όσα αναφέρει το νέο έγγραφο του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ ανατρέπει πράγματι την μέχρι σήμερα διαπραγμάτευση στην 3μερη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Το έγγραφο που έχει στη διάθεση του το blog, για πρώτη φορά δεν κάνει λόγο για πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ! Αντιθέτως, παραπέμπει γενικά και αόριστα σε εισφορές που θα αναλάβουν οι εργοδότες. Κι ενώ σε άλλο σημείο λέει πως αν δεν μειωθούν οι εισφορές των εργοδοτών, δεν έχει νόημα η πρότασή τους!


Πρακτικά ο Π. Κυριακόπουλος μεταφέρει μια νέα πρόταση η οποία όμως δεν είναι όλων των εργοδοτών και είναι υπό την αίρεση της ίδιας της ΕΙΤΗΣΕΕ την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί! 

Αφού αρχικά λέει πως ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να έχει τα ίδια έσοδα όπως με το αγγελιόσημο αν οι εργοδότες πληρώνουν εισφορά, μιλάει για την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ και τα ιντερνετικά. Και μόνο το γεγονός αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερα έξοδα, αλλά αυτό δεν το σχολιάζει καθόλου.

Ση 2η σελίδα (φωτο) όπως θα διαβάσετε είναι πιο αποκαλυπτικός και απόλυτα σαφής. Θέλει συμμετοχή των εργοδοτών στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και δέσμευση πως οι καναλάρχες δεν θα επιβαρυνθούν με άλλα ποσά! (εννοεί άραγε τις τηλεοπτικές άδειες;).

Οι συνδικαλιστές που διάβασαν το έγγραφο δήλωναν πως ο Π. Κυριακόπουλος κοροϊδεύει. Όπως βέβαια και η κυβέρνηση η οποία δεν νομοθετεί για το ταμείο και περιμένει τους εργοδότες.

Μετά τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ που ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη, το νέο ΔΣ έχει να διαχειριστεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τα χρήματα του οργανισμού επαρκούν ως το τέλος Απριλίου, άρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις που μέχρι και σήμερα κρατούσαν τον κλάδο σε ύπνωση, οφείλουν πλέον να πάρουν θέση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Real Group - πλήρωσαν τον μισθό Δεκεμβρίου 2016 !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Real Group,
στην παρέα του "Δεν πληρώνω"

... οι συνέταιροι Κουρής - Χατζηνικολάου ...
«Δραματική» χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους οι εργαζόμενοι στον όμιλο Real Group, οι οποίοι όπως δηλώνουν έλαβαν σήμερα το μισθό του Δεκεμβρίου, ενώ η διοίκηση μήνες τώρα, τους ζητά να «βάλουν πλάτη».

Το κείμενο – καταγγελία εργαζόμενων στον όμιλο Real Group

«Το μισθό του Δεκεμβρίου του 2016 έλαβαν σήμερα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους του ομίλου Real Group και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της διοίκησης οι υπόλοιποι θα λάβουν αύριο τα δεδουλευμένα τους. Τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση αρκετών υπαλλήλων, όλων των ειδικοτήτων είναι δραματική κυριολεκτικά, το λογιστήριο είναι εξαφανισμένο αφού δεν απαντάει σε email και τηλέφωνα. Μάλιστα σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού έχουν προηγηθεί συνεχείς οχλήσεις, έχουν τελικά δοθεί κάποια μικροποσά από τους οφειλόμενους μισθούς.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση των επιχειρήσεων του πολύ γνωστού Νίκου Χατζηνικολάου ζήτησε από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και τα site του Real Group “να βάλουν πλάτη” για να καταφέρει η επιχείρηση να εξομαλύνει έως την άνοιξη του 2017 τις μισθοδοσίες και να οφείλονται μόνο τα δεδουλευμένα ενός μήνα. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά και αντί τελικά για εξομάλυνση όλο και πλησιάζουν στο να τους οφείλεται και τέταρτος μήνας από τα δεδουλευμένα του.

Η “πλάτη” είναι πλέον συνήθης τακτική στον όμιλο (www.real.gr, ραδιόφωνο Real FM, εφημερίδα Real News, εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις, www.enikos.gr) του Νίκου Χατζηνικολάου και άλλες φορές ζητείται ενώ άλλες ουσιαστικά επιβάλλεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο περασμένος δεκαπενταύγουστος κατά τον οποίο το προσωπικό απλώς ενημερώθηκε μέσω email για μια τρίτη μείωση στις αποδοχές του κατά 10%.

Με την ίδια μέθοδο, ο Real Group άνοιξε τη νέα, καθημερινή εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις με μηδενικό εργατικό κόστος, καθώς την “τρέχουν” οι υπάρχοντες εργαζόμενοι από τα εβδομαδιαία φύλλα ενώ όσοι δεν δέχτηκαν να δουλέψουν αναγκαστικά και δωρεάν και εκεί αποχώρησαν… ησύχως.

Ίσως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν ξανά τη στάση τους με δεδομένο ότι και που βάζουν αυτή την έρμη την πλάτη, συνεχώς λυγίζουν μόνο οι ίδιοι και φως στο τούνελ της αποπληρωμής των μισθών δεν φαίνεται. Φυσικά για όλα αυτά που γίνονται εκεί σπανίως θα ακούσετε ή θα πληροφορηθείτε κάτι από άλλα Μ.Μ.Ε. ή τον ίδιο τον λαλίστατο κατά τα άλλα Νίκο Χατζηνικολάου…».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Πολύ τσαντίλα ο Θάνος με το Brexit, πάρα πολύ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν γλίτωσε η Βρετανία από τον Θάνο


Ούτε η Βρετανία γλίτωσε από τις δυνατές καταγγελτικές ανταποκρίσεις του Θάνου Αθανασίου.

To μεσημέρι χθες στον Real, πρόλαβε σε πιεσμένο ραδιοφωνικό χρόνο –ήταν δεν ήταν τρία λεπτά– να πει γι΄ αυτά που χρωστάει και πρέπει να καταβάλει απερχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία και για τα τέσσερα βασικά πράγματα που είναι υποχρεωμένη να κάνει.

Με το γνωστό σκληρό ύφος του, ανέφερε (χαιρέκακα μου φάνηκε) ότι η Βρετανία δεν θα πετύχει για τις εμπορικές σχέσεις της με την Ένωση κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν συμφωνήσει η Νορβηγία και η Ελβετία.

Τελείωσε προσθέτοντας ότι αν δεν τα κάνει τα τέσσερα πράγματα που απαρίθμησε, θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της, όπως λένε –λέει! – κοινοτικοί παράγοντες. Έτσι ακριβώς: πυροβολεί τα πόδια της.

Πολύ τσαντίλα ο Θάνος με το Brexit, πάρα πολύ.
---
---
*