Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

... ενοικιαζόμενοι Τεχνικοί Τύπου; Ναι, ναι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Νοικιασμένοι Τεχνικοί Τύπου
στη "Θεσσαλία"
*
Μια περίεργη κατάσταση εκτυλίσσεται στις Θεσσαλικές Εκδόσεις Α.Ε. που εκδίδουν την εφημερίδα "Θεσσαλία" στο Βόλο. Εδώ και ένα χρόνο ο εργοδότης προσπάθησε να επιβάλλει διαθεσιμότητες εργαζομένων, ενώ άρχισε να καθυστερεί τις καταβολές των μισθών. Είχαν προηγηθεί απολύσεις δυο τεχνικών, η μια από τις οποίες  κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από δικαστήριο και η εργοδοσία αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει.
.
Τον περασμένο Μάιο επέβαλε εκβιαστικά μείωση αποδοχών 20%, πιέζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για να μην κλείσει η εφημερίδα. Οι τεχνικοί που εργάζονται στο τμήμα προεκτύπωσης της εφημερίδας και ένας  δημοσιογράφος δεν υπέγραψαν. Αυτό ήταν και η αφορμή των διώξεων.
.
Όπως καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Τύπου Βόλου, από τον Ιούνιο το φύλλο της Δευτέρας εκδίδεται με  ... νοικιασμένους εργαζόμενους - τεχνικούς Τύπου. Μια εργαζόμενη απομακρύνεται από την έκδοση και απολύονται άλλοι δυο. Οι εργαζόμενοι που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις έχουν άνιση μεταχείριση: μόνο όσοι υπέγραψαν πληρώνονται στις τακτικές ημερομηνίες.
Καθημερινά οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και ένα καινούργιο πρόσωπο (ενοικιασμένο εργαζόμενο).
Από επτά (7) εργαζόμενοι στο τμήμα προεκτύπωσης απέμειναν τρεις (3).
.
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με ποιο νομικό καθεστώς λειτουργεί αυτή η επιχείρηση και γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι.
---
Πηγή: "Παρατύπως"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Να έχουμε υπ' όψη μας ότι απεργούν σήμερα, με απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΤΤΗΠ-Θ, δημοσιογράφοι και τεχνικοί σε "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" και "ΣΠΌΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΆ" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή