Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: μετάθεση του Δ.Σ. για Τρίτη και ...13 !!!

*
Ανασυγκρότηση
***

*
Δεν βγήκαν και πάλι τα "κουκιά" !!!
*
Νέα μετάθεση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε ο εντολοδόχος πρόεδρός του.

Οι φιλότιμες προσπάθειες όλων των "προθύμων" έπεσαν στο κενό ...

Εμείς παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα κι αυτό δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός ...

Η άρνηση να μετάσχουμε στην "ανταλλαγή των ομολόγων" είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !!!

***
Ακολουθεί το ψήφισμα της ΠΟΕΣΥ, για τα αποθεματικά των Ταμείων, όπως αυτό διατυπώθηκε στο συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
*
Τα αποθεματικά των Ταμείων ανήκουν στους εργαζόμενους
και όχι στους διεθνείς τοκογλύφους
*
Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την προσπάθεια χρησιμοποίησης των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και όλων των ασφαλιστικών ταμείων για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του Μνημονίου. Συνεχίζοντας τη διαδικασία κοινωνικοποίησης των ζημιών με αντίστοιχη προστασία των τραπεζικών κερδών, επιβάλλει στα ασφαλιστικά Ταμεία να σώσουν για μια ακόμα φορά τις τράπεζες και τη διεθνή των τοκογλύφων με την περιουσία των εργαζομένων.
.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων, που αποτελούν περιουσία των εργαζομένων και θέτει με τελεσίγραφα στις διοικήσεις των ταμείων το εκβιαστικό δίλημμα: συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα με μείωση («κούρεμα») 21% ή αναγκαστική υποτίμηση της αξίας τους.
.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αποδέχονται καμιά μείωση των αποθεματικών που θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και ζητούν μέτρα για τη στήριξη των ταμείων με την εγγύηση του κράτους. Ζητάμε από τη διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να μη συμμετάσχει σε κανένα πρόγραμμα ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων που διαθέτει και να ζητήσει την κρατική εγγύηση της περιουσίας του.
.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα εκείνα τα μέτρα που ενισχύουν την εργασιακή αποδιάρθρωση και αφαιρούν πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα. Καλούμε τέλος τη διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των αποθεματικών και για την ενίσχυση των εσόδων των ταμείων με πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, και με ρύθμιση του θέματος της ασφάλισης όλων των εργαζομένων στα διαδικτυακά Μέσα ενημέρωσης. Ούτε ένα ευρώ από την περιουσία των Ταμείων δεν δεχόμαστε να τζογάρεται στο Χρηματιστήριο ή σε άλλα κερδοσκοπικά παιχνίδια.
.
Η ΠΟΕΣΥ θα κινηθεί συνδικαλιστικά και νομικά για να διασφαλίσει την προστασία της λειτουργίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ απέναντι σε αποφάσεις που δεν έχουν τη συναίνεση των εργαζομένων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου