Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

... "Ελευθεροτυπία" - νέες εξελίξεις με απόφαση δικαστηρίου ...

*
Παρόν
***
*
Εως τις 7 Μαρτίου

Δέσμευση του τίτλου
Καταβολή του 50%
των ληξιπρόθεσμων οφειλών
*
Tεράστια (προσωρινή) νίκη των εργαζομένων της Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Το δικαστήριο πριν από λίγη ώρα, εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων, ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για τις 7 Μαρτίου. Όμως μέχρι τότε, το δικαστήριο αποφάσισε:

- τη δέσμευση του τίτλου της εταιρείας, δηλαδή του τίτλου “Ελευθεροτυπία” και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων

- και την καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι δικηγόροι της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, ζήτησαν να εκδικαστεί η αίτηση, αν και αρχικά ήταν εκείνοι που ζήτησαν την αναβολή. Μεταξύ των επιχειρημάτων που παρέθεσαν είναι πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες και πως, όπως εκτιμούσαν, θα υπάρξει αποτέλεσμα εντός 10 ημερών.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

8 σχόλια:

  1. ερώτηση: πότε είναι εκτελεστή η απόφαση καταβολής του 50% μισθών και αποζημιώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 05:22
      ... η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά ...
      ... πρέπει η περίπτωση να εξεταστεί προσεκτικά από τους νομικούς, έτσι ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να οδηγηθεί αυτός που χρωστάει σε πτώχευση ...
      ... δεν είναι μια εύκολη περίπτωση - θέλει προσοχή ...

      Διαγραφή
  2. Καλη επιτυχια στους εργαζομενους της Ελευθεροτυπιας.

    Οι εργαζομενοι δημοσιογραφοι και διοικητικοι της Απογευματινης με τις δικαστικες αποφασεις, καταφεραν να πετυχουν ασφαλιστικη και ιατροφαρμακευτιμη καλυψη για το 2012 απο το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Οι τεχνικοι ειναι ανασφαλιστοι!

    Γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 12:13
      ... σε ό,τι αφορά στους τεχνικούς της "Απογευματινής" δεν το ξέραμε ...
      ... ευχαριστούμε για την πληροφόρηση και θα το ψάξουμε το συντομότερο δυνατόν ...
      ... μόλις έχουμε κάτι θα το δημοσιεύσουμε ...
      ... και πάλι ευχαριστούμε ...

      Διαγραφή
    2. @ανώνυμος 12:13
      ... σε μια πρώτη έρευνά μας, η περίπτωση των τεχνικών Τύπου της Απογευματινής είναι όντως διαφορετική από τους άλλους εργαζόμενους ...
      ... οι συντάκτες και οι διοικητικοί είναι ενταγμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, ταμείο ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης ιδιωτικού δικαίου ...
      ... οι Τεχνικοί είναι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δημοσίου δικαίου ...
      ... έτσι, οι Τεχνικοί αφού εξάντλησαν το χρόνο ασφάλισης έμειναν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αντίθεση με όλους όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ που μπορεί να παρατείνει το χρόνο ασφάλισης ...

      Διαγραφή
  3. Το ζήτημα 12:13 είναι ότι με τη δικαστική απόφαση του Ιουλίου του 2011 απερρίφθη το αίτημα της εργοδοσίας –πλευρά Σαραντόπουλου- για πτώχευση της εταιρίας «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ», μιλώντας για δολιότητα από πλευράς του, σε αντίθεση με τη «γραμμή» της ΕΤΗΠΤΑ «να πάμε για πτώχευση», για να μπούμε στην ανεργία, γεγονός που αναγνωρίζεται ως θετική εξέλιξη από όλους σχεδόν τους νομικούς, γιατί έτσι και αλλιώς η αστική οδός διεκδίκησης είναι χρονοβόρα, αλλά αξίζει το κόπο.
    Έτσι τυπικά τουλάχιστον η εταιρία είναι υπερήμερη απέναντι στους εργαζόμενους.
    Ένα δεύτερο είναι ότι πέραν της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης οι Διοικητικοί και οι Δημοσιογράφοι έχουν καλύψει και το κομμάτι των ενσήμων τουλάχιστον μέχρι την αντίστοιχη περίοδο της δικαστικής απόφασης. (Ιούλιος του 2011).
    Οι τεχνικοί ακόμα περιμένουν να μπει σε συζήτηση στο συμβούλιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ενώ έχει κατατεθεί η δικαστική απόφαση από το Δεκέμβρη του 2011 και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις ορισμένων εργαζομένων της «Απογευματινής», συναντούν ένα τοίχος αδιαφορίας και εγκατάλειψης.
    Εδώ κολλούσε το γιατί άραγε?
    Πότε επιτέλους οι εκπρόσωποι της ΕΤΗΠΤΑ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα το βάλουν στο συμβούλιο για συζήτηση.
    Ξέρετε η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται. Τουλάχιστον από σας περιμένουμε μια σοβαρή απάντηση, γιατί από τους άλλους, ξέρουμε έστω και καθυστερημένα ότι δεν περιμένουμε απολύτως τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:13 συνέχεια από τη προηγούμενη παρέμβαση μου στέλνω το κρίσιμο κομμάτι της δικαστικής απόφασης για την "Απογευματινή"
    ....είναι το σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αριθμ.810/2011) , όπου είχε προσφύγει καταθέτοντας Δήλωση Παύσης Πληρωμών και Αίτηση Πτώχευσης.
    Απορρίφθηκε το σύνολο των ισχυρισμών της εταιρείας και αφού έκρινε το δικαστήριο ότι «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς το σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 02:35
      ... οι σύμβουλοι της "Ανασυγκρότησης" στο Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ κατέθεσαν στη Γραμματεία του Σωματείου αίτηση για συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τους εργαζόμενους Τεχνικούς Τύπου της "Απογευματινής" ...
      ... η αίτηση ζητά το θέμα να μπει στο πρώτο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο ...

      Διαγραφή