Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

... ΕΣΗΕΑ - 12μηνη διαγραφή Δ. Μπενέκου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιατί διέγραψαν τον Δ. Μπενέκο
από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ


Πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κρίθηκε ο δημοσιογράφος -και εκ των εκδοτών της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"- Δημήτρης Μπενέκος.

Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και με ψήφους 3 έναντι 2, του επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 12 μηνών από τα μητρώα της Ενωσης.

Στον Μπενέκο, μέτοχο των Εταιρειών που εκδίδουν τις εφημερίδες «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και μέλος της ΕΣΗΕΑ είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη με το ακόλουθο κατηγορητήριο: «Η Εταιρία DBAS A.E., στην μετοχική σύνθεση της οποίας μετέχει ο κ. Μπενέκος και της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ., οφείλει προς τους εργαζόμενους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» δεδουλευμένα από τον μήνα Ιούλιο 2013 έως σήμερα. Επιπλέον, ουδέποτε δεσμεύθηκε σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να έχουν ασκήσει από 2/1/2014 επίσχεση εργασίας, χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους του κ. Μπενέκου, ο οποίος εξακολουθεί επί ένα σχεδόν έτος να αδιαφορεί επιδεικτικά για την δεινή οικονομική θέση εις την οποία περιήλθαν οι συνάδελφοι και με δική του ευθύνη.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και το άρθρο 6, παρ. 1 του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας».

Όπως προέκυψε από την καταγγελία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την κατάθεση της προέδρου της Ενωσης Μαρίας Αντωνιάδου, ο Δημήτρης Μπενέκος, λειτούργησε πράγματι αντισυναδελφικά και αντιδεοντολογικά, ως μέτοχος των εταιρειών που εκδίδουν τις εφημερίδες «Επενδυτής» και «Ελεύθερος Τύπος».

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στον «Επενδυτή» είχαν μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών τους από τον μήνα Ιούλιο 2013. Έγιναν πολλές συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ο Μπενέκος έδωσε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, που δεν τήρησε, αδιαφορώντας για την δεινή οικονομική θέση των συναδέλφων, που έχουν ασκήσει το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου