Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

... τέσσερις (επιπλέον) αφορμές για Απεργία Διαρκείας ...

*
"Ανασυγκρότηση"
***
*
Εχουμε και λέμε ...
*
Απολύσεις στην "Καθημερινή"
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. καταδικάζει το πογκρόμ απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην «Καθημερινή», με τελευταία θύματα 15 εργαζομένους στα πιεστήρια.Η επίθεση κατά των εργαζομένων ακολουθεί και εκβιαστικές πρακτικές, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να τις αφήσουμε αναπάντητες.
Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία στο συγκρότημα Αλαφούζου και στη συνεδρίαση του Διασωματειακού, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έθεσε το θέμα σε αυτό και πρότεινε στα Διοικητικά Συμβούλια που απαρτίζουν αυτό, να πάρουν απόφαση για από κοινού απεργιακή κινητοποίηση και τον καθορισμό της ημέρας αυτής.

*
Απολύσεις σε "Ιριδα"
*
Οι απολύσεις στο τυπογραφείο του ΔΟΛ- Πηγάσου, την "Ίριδα" συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι απομακρύνσεις εργαζομένων είναι πια καθημερινές ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα μπει λουκέτο στην εκτυπωτική μονάδα των περιοδικών. Την ίδια ώρα στο τυπογραφείο των εφημερίδων η εργασία αυξάνεται αλλά το προσωπικό μειώνεται.
*
Καθυστέρηση πληρωμών στον "Ελεύθερο Τύπο"
*
Απροειδοποίητα και δίχως, στη συνέχεια, να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας, “Ελεύθερος Τύπος”, δεν πλήρωσε τους εργαζόμενούς της, ενώ σε μια λακωνική ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε ανέφερε ότι η εκκαθάριση του μηνός Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου, αντί για τις  15 του μήνα. Και άλλες φορές είχαν παρατηρηθεί στην εφημερίδα μικροκαθυστερήσεις, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.
*
Οι εκδότες ζήτησαν από τον Παπανδρέου
να κλείσει αμέσως το "Alter" !!!
*
Ραγδαίες εξελίξεις σε εκδοτικό και επιχειρηματικό επίπεδο αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά τα όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου συμφώνησε και δέχθηκε την εισήγηση Ψυχάρη και Μπόμπολα για... το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον των δυο μεγαλο-εκδοτών επιμένουν ότι ζήτησαν από τον Γ. Παπανδρέου να κλείσει άμεσα ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, διότι όπως του είπαν δημιουργεί αναταράξεις στον χώρο των ΜΜΕ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου