Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

... Θεοχάρης - Μυλωνάς: σε διατεταγμένη υπηρεσία; ...

*
Εργαζόμενοι "Ελευθεροτυπίας"
***
*
Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί
.
ο εκτελών χρέη προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ;
*
Ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ ξαφνικά και χωρίς συνεννόηση με την Εργασιακή Επιτροπή των εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας", κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης την Κυριακή 8/1 και αμέσως μετά συνέλευση των μελών της ΕΤΗΠΤΑ που εργάζονται στην "Ελευθεροτυπία".

Είναι αυτονόητο ότι είναι δικαίωμα κάθε σωματείου του κλάδου να έχει τις δικές του διαδικασίες.

Είναι όμως εξίσου αυτονόητο ότι όταν κάποιο συγκρότημα του Τύπου βρίσκεται σε γενική κινητοποίηση, η ενότητα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων είναι το πολυτιμότερο όπλο που διαθέτουν. Αυτό σημαίνει ότι σε μια κρίσιμη φάση του αγώνα οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές και να εκφράζουν δημοκρατικά τη βούληση όλων των εργαζομένων.

Η κίνηση του προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ προκαλεί έντονα ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της.

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν αποκλειστικά από τους τεχνικούς, μέλη της ΕΤΗΠΤΑ και που δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και του αγώνα τους;

Γιατί δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Εργασιακή Επιτροπή της "Ελευθεροτυπίας";

 Όταν οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μαζικά, σε γενικές συνελεύσεις, τι στόχο μπορεί να έχουν ξεχωριστές συνεδριάσεις; Όταν η εταιρεία κινείται με ενιαίο τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους, αμφισβητώντας τα δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει, τότε η απάντηση δεν οφείλει να είναι ενιαία και από τους εργαζόμενους;

Οι διαφορές σε ζητήματα στάσης και τακτικής στην διάρκεια ενός αγώνα είναι θεμιτές. Όμως, οφείλουν να τίθενται στην κρίση του συνόλου των εργαζομένων, τους οποίους επηρεάζουν και όχι σε κάποιο τμήμα τους.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ να μην λάβει καμία απόφαση η οποία να μην έχει την δημοκρατική έγκριση της πλειοψηφίας των αγωνιζόμενων εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας".

Φώτης Παναγόπουλος μέλος του Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ
Γιάννης Φοβάκης         μέλος του Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

6 σχόλια:

  1. να κάνω μια απλή ερώτηση συνάδελφε.στο μαγαζί που εργαζετε ο πρόεδρος έχει γίνει ποτέ απεργία?και έχουνε αρκετά χρόνια που είναι απλήρωτοι.στο προεδριο του σωματίου μας δυστυχώς βρίσκετε μια συμμορία και ο ίδιος ο Θεοχάρης τους αποκάλεσε κλέφτες.ψάχτε σαν αντιπολίτευση πόσα χρήματα είναι οι οικονικες ημεραργίες των προέδρου αντιπροέδρου και γραμματέα?τους τελευταίους μήνες το παίζουν τυπικοί γιατί τους πήραν χαμπάρι και περιμένετε εσείς από αυτούς κάποια στήριξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... συνάδελφε, τα θέματα που βάζεις είναι σε γνώση ΟΛΩΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΗΠΤΑ ...

    ... "Εξπρές", ημεραργίες, οικονομικά κ.λπ. ...

    ... να 'σαι σίγουρος ότι η "Ανασυγκρότηση" θα κάνει ό,τι πρέπει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρέπει να βγουν όλα στο φως και σύντομα για να καταλάβουν οι συνάδελφοι ποιους ψήφιζαν τόσα χρόνια και να στηρίξουν συναδέλφους που να νοιαζοντε για τον κλάδο και όχι για την τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... ας ελπίσουμε ότι και οι σύμβουλοι της σημερινής πλειοψηφίας θα συμβάλλουν σ' αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πληροφορίες από το Υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ.Τσουπαρόπουλος και ο διευθυντής του ΤΑΤΤΑ κ. Κρεπετός πρότειναν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 68% (το 16% να γίνει 5,10%). Με την πρότασή τους αυτή θέλουν να σώσουν τους εργοδότες. Αλήθεια, τους εργαζόμενους ποιος θα τους σώσει....???? Άμα έχεις τέτοιους "φίλους" τι τους θέλεις τους εχθρούς?
    Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο ΤΑΤΤΑ σε μαζική διαμαρτυρία μαζί με τα σωματεία της ΕΤΗΠΤΑ και των Λιθογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... έτσι είναι όπως τα λες συνάδελφε ...

    ... στα πλαίσια της φιλοεργοδοτικής τους αποστολής οι κ.κ. Τσουπαρόπουλος και Σκρεπετός συνεχίζουν το έργο τους ...

    ... να 'ναι όμως σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους - και όλα θα βγουν στο φως ...

    ... σύντομα θα έχουμε ένα πλήρες "ρεπορτάζ" για το θέμα μας ...

    ... και φυσικά ενημερώνονται όλα τα σωματεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή