Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

... ΕΣΗΕΑ - ο ρόλος της "ατμομηχανής" θέλει κότσια ...

*
Ριζοσπάστης
***
*
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Απέναντι στα συμφέροντα
των εργαζόμενων δημοσιογράφων
Τη συνειδητή επιλογή τους να στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων επιβεβαιώνουν σταθερά οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Χτες ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου ως 3ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το θέμα των αντιδράσεων για την κατακρεούργηση των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων αλλά και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Ομως το θέμα δεν συζητήθηκε καν και βέβαια δεν πάρθηκε απόφαση. Με εντελώς προσχηματικές σταδιακές αποχωρήσεις, αρχικά της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (δυνάμεις του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ) πριν αρχίσει η συζήτηση του θέματος και στη συνέχεια της «Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης» (ΔΗΜ.ΑΡ.) και των «Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία» (ΝΔ) στη διάρκεια της συζήτησης, η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.
Ομως και από όσα πρόλαβαν να ειπωθούν, στη μικρής διάρκειας συζήτηση που έγινε επί του θέματος, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα, το «μέτωπο» όσων αποδέχονται - χωρίς βέβαια να το ομολογούν - τα νέα δεδομένα, είναι ευρύτερο. Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέγουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, με διάφορες ευκαιρίες που βρίσκουν, σε σκόπιμα πολύωρες και χωρίς κανόνες συζητήσεις. Για να αποφύγουν τις καθαρές τοποθετήσεις και πολύ περισσότερο τις συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να κάνουν.
Ετσι, στη χτεσινή συνεδρίαση, το θέμα των ΣΣΕ και των αποθεματικών, μπήκε προς συζήτηση μετά από 2,5 ώρες από την αρχή της συνεδρίασης, με επτά πλέον παρόντα μέλη και μάλιστα όχι επί της ουσίας, αλλά αν θα συζητηθεί ή θα αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Η «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» και η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» ζήτησαν αναβολή του θέματος, «για να είναι όλοι παρόντες», με τη «Συσπείρωση» (ΣΥΡΙΖΑ) να αποδέχεται αρχικά την πρόταση («για να προλάβουν όλοι να προετοιμαστούν για τη συζήτηση»), αλλά να αλλάζει άποψη στη συνέχεια και μετά την τοποθέτηση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.
Τελικά τη «λύση» έδωσαν οι Ηλ. Κανέλης και Χρ. Κυρίτσης με την αποχώρησή τους...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου