Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

... ΠΟΕΣΥ - σε απεργιακή ετοιμότητα ο κλάδος ...


*
ΠΟΕΣΥ
***
*
Σε ετοιμότητα
για να μην περάσουν
οι μνημονιακές πολιτικές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε απεργιακή ετοιμότητα τίθεται ο κλάδος της ενημέρωσης εν όψει των νέων αντεργατικών μέτρων που εισηγείται η τρόικα και σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά της ελληνικής κοινωνίας. Τα νέα μέτρα δεν συνιστούν μόνο ένα ακόμα βάρος στις πλάτες των εργαζομένων, δεν αποτελούν μόνο ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας• είναι χαριστική βολή κατά των εργατικών κατακτήσεων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξετάζοντας τα δεδομένα και τις τελευταίες εξελίξεις, και ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στον Τύπο συμπαρατάσσονται με όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε ένα κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο, διεκδικούν την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Ταυτόχρονα συντονίζονται ως κλάδος στην προσπάθεια ανάκτησης και κατοχύρωσης όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.
Σ αυτό το πλαίσιο η ΠΟΕΣΥ βρίσκεται σε απεργιακή ετοιμότητα ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι οποίες προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο πρέπει να συμμετάσχουν  μαζικά και μαχητικά σ αυτές. Παράλληλα καλεί τις Ενώσεις μέλη της άμεσα το επόμενο διάστημα και πριν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στις 6/10 να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις του κλάδου με μείζονες άξονες: την υπογραφή ΣΣΕ και όλα τα εργασιακά ζητήματα, το ασφαλιστικό με την αποκατάσταση των ασφαλιστικών απωλειών και τη διασφάλιση συντάξεων, εισφορών, παροχών και πόρων σε όλα τα επίπεδα του Τύπου, τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ (ιδιωτικών και δημόσιων) αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου