Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

... Μπόμπολας: "Δουλέψτε τζάμπα" !!!

*
pontarisma.gr
***
*
"Δουλέψτε τζάμπα στον Sentra FM
για να μην απολυθείτε" !!!


Στην Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα, δεν αποτελεί πλέον «είδηση» τίποτε. Τα «μεγάλα αφεντικά», πατώντας στην οικονομική κρίση, ζητούν τα πάντα από τους εργαζομένους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
.
Ο όμιλος Μπόμπολα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και ημέρες, το πλάνο της ιδιοκτησίας υποχρεώνει τους εργαζομένους να εργαστούν τζάμπα (!) στον Sentra FM προκειμένου ο αθλητικός σταθμός της συχνότητας 103,3 να εκπέμψει ξανά από την προσεχή Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου.
.
Μάλιστα, όπως διαμηνύει η ιδιοκτησία, όποιος δεν αποδεχθεί να εργαστεί δωρεάν στον Sentra FM (για τον οποίο ήδη υπάρχει πλάνο για ολοσέλιδες διαφημίσεις στην «Goal News»), θα απολύεται. Κοινώς, ο ορισμός της εκδικητικής απόλυσης και φυσικά νομικά δεν στέκει πουθενά, είναι απορίας άξιον πώς θα εφαρμοστεί!
.
Επίσης, όπως λέει η διοίκηση, υπάρχει και η εθελουσία έξοδος σε ισχύ, για όποιον δεν δέχεται το μέτρο.
.
Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και κάλεσαν τους τρεις διευθυντές (Βέργη, Δημάτο και Μπραουδάκη) για την επόμενη Τετάρτη σε συνάντηση, με την Ενωση να προσπαθεί να κάνει ενέργειες για να μπλοκάρει την επαναλειτουργία του σταθμού με αυτές τις συνθήκες.
.
Ποιες θα είναι αυτές; Αρχικώς συνάντηση με το ΕΣΡ ώστε να μπλοκάρει τη δωρεάν εργασία και εν συνεχεία καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.
.
Η ΕΣΗΕΑ επικρότησε, στη συνάντηση με την ιδιοκτησία, την πρόθεση για την επαναλειτουργία του σταθμού, όχι όμως… υπέρ πίστεως και πατρίδος!
---
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου