Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

... "Λυμπέρης" - οι εργαζόμενοι σε αναβρασμό ...

*
Παρατύπως
***
*

Οι εργαζόμενοι στον Λυμπέρη
συσπειρώνονται
απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία


Οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη, για πολλοστή φορά τα δύο τελευταία χρόνια, βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς όχι μόνο συνεχίζουν να πληρώνονται με έναντι (μετά από δύο μειώσεις μισθών και ενώ βρίσκονται και σε εκ περιτροπής εργασία) αλλά πληθαίνουν και οι φήμες για αρνητικές προοπτικές όσον αφορά την ίδια την εταιρεία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Οι απανωτές παραιτήσεις παλαιών και έμπειρων εργαζομένων και η εμμονή της εταιρείας να μη δεσμεύεται για κλείσιμο της "ψαλίδας" όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων είχαν δημιουργήσει ήδη ένα αρνητικό κλίμα. Στο οποίο έρχεται να προστεθεί η εκτίμηση ότι η εργοδοσία επιδιώκει να προχωρήσει σε ένα νέο εταιρικό "σχήμα", που θα περιλαμβάνει ορισμένα μόνο περιοδικά και ορισμένους μόνο εργαζόμενους - και αυτούς πιθανότατα με ακόμη χαμηλότερες αμοιβές. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει κάτι τέτοιο, αφού είναι γνωστές οι επιλογές των εργοδοτών σε παρόμοιες καταστάσεις από αμέτρητες άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δύο γενικές συνελεύσεις την τελευταία εβδομάδα, στις οποίες αποφάσισαν με αρκετή μαζικότητα να χρησιμοποιήσουν το νομικό όπλο των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ προσανατολίζονται και σε απεργία την Πέμπτη 18/10, ανάλογα βέβαια και με τη σχετική απόφαση της ΠΟΕΣΥ (σ.σ. η ανακοίνωση της οποίας αφορά τελικώς την Τετάρτη 17/10).

Οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη έχουν μπροστά τους έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο, αλλά με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, συσπείρωση στα σωματεία τους, ενότητα και αποφασιστικότητα, μπορούν να υπερασπιστούν τους μισθούς τους, την επαγγελματική τους υπόσταση, την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου