Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

... και στη μέση το "Mega" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ψάχνει για επενδυτή ο Ψυχάρης:
“Δώρο” το Mega
Επιμένει για τηλεόραση ο Μαρινάκης
“Φωτιά» παίρνει το τηλεοπτικό σκηνικό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να μπει στην τηλεόραση με το ένα ή τον άλλο  τρόπο.Ο επιχειρηματίας, είτε αγοράζοντας απευθείας ένα τηλεοπτικό σταθμό είτε μετέχοντας σε ευρύτερα σχήματα έχοντας το 50,1% και το μάνατζμεντ, διεκδικεί σοβαρό ρόλο στην τηλεόραση, όπου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα με μειοψηφικό ποσοστό 20% στο συγκρότημα του Σκάι.
Κινητικότητα υπάρχει και γύρω από το Mega, καθώς η επόμενη μέρα, μετά το δάνειο, βρίσκει τους μετόχους σχεδόν στο ίδιο σημείο. Στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης του Mega ώστε να απαιτηθεί μετά ένα γενναίο κούρεμα, άνω του 40% από τις τράπεζες. Καθοριστικό ρόλο έχει ο Σταύρος Ψυχάρης.
Από τις 25 Νοεμβρίου η στήλη είχε αποκαλύψει την πρόταση εξαγοράς που έκανε στην οικογένεια Μπόμπολα για την εξαγορά του Πηγάσου. Για να προχωρήσει στο βήμα αυτό πρέπει να βρεθεί και ένας επενδυτής που θα πληρώσει για την εξαγορά και θα αναλάβει στη συνέχεια τη λειτουργία της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες κρούση έγινε και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, όπως και σε άλλους  επιχειρηματίες. Ο επιχειρηματίας που θα βάλει τα χρήματα επί της ουσίας θα αποκτήσει τον έλεγχο των ΜΜΕ του ΔΟΛ και του Πηγάσου και αναπόφευκτα την πλειοψηφία των μετοχών του Mega.
Η κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως το ΔΣ των μετόχων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το πρώτο 20ημέρο του μήνα, δεν συγκλήθηκε.
Στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με ΔΟΛ και Πήγασο, ανοίγει και το ζήτημα των συμμαχιών, με δεδομένο πως η διαφημιστική πίτα στην τηλεόραση μειώνεται δραματικά. Ο Θ. Κυριακού είχε πρώτος προτείνει συγχωνεύσεις.  Η πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη έχει κεφάλαια αλλά και την ταυτόχρονη συμμετοχή σε  Star και Mega, ενώ ο Δ. Κοντομηνάς, μετά την αποχώρηση του  RTL καλείται να λειτουργήσει με τα δικά του κεφάλαια, τον «καθαρό» από δανεισμό,  Alpha, ενώ ο Σκάι διατηρεί τη συμμαχία με τον Π. Κυριακίδη.  Ο νόμος, προς το παρόν δεν επιτρέπει τις συγχωνεύσεις, διότι η εταιρεία που συγχωνεύεται, χάνει και το δικαίωμα εκπομπής
Στη μάχη για τον 902 TV,  τον πρώτο γύρο κέρδισε η ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία με τις δύο ανακοινώσεις της (την αληθινή, και την άλλη) προκάλεσε την παρέμβαση της κυβέρνησης αναδεικνύοντας το ζήτημα της παύσης λειτουργία του 902 TV. Η απάντηση ήρθε από τα «Παραπολιτικά» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για το Σκάι, δημοσιεύοντας τα συμβόλαια για την απόκτηση της εταιρείας του καναλιού  Seven αντί ποσού 400.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα, την περίοδο Καραμανλή. Για το σταθμό είχε δείξει ενδιαφέρον και ο Δ. Κοντομηνάς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου