Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

... Β. Μπακατσέλος - αμαρτίες γονέων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Β. Μπακατσέλος: κρατούμενος
στο κτίριο του πατέρα του
μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη!

Τον τίτλο του «αυτοφωράκια» επιβεβαιώνει πλήρως ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

Την Τρίτη, 5 Μαΐου, αργά το μεσημέρι, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα 6 μηνών κατά την τέλεση νέου ποινικού αδικήματος – και μάλιστα ταυτόσημου με αυτό για το οποίο ήδη διώκεται από το Δεκέμβριο του 2014 –, δηλαδή την άρνηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών.

Ο υιός Μπακατσέλου εντοπίστηκε στο γραφείο του, στον 7ο όροφο της οδού Δαναΐδων 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 2 μ.μ. και προσήχθη αμέσως από άνδρες της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας.

Η σύλληψη του έγινε και πάλι με συνοπτική διαδικασία, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του τέσσερις (4) δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Οφειλές 5,5 μηνών

Ο κ. Μπακατσέλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τις δύο εφημερίδες και εκδίδει σειρά άλλων εντύπων.

Οι 4 δημοσιογράφοι υπέβαλαν σε βάρος του ισάριθμες μηνύσεις, επειδή, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εκδότριας εταιρίας, δεν κατέβαλε σ΄ αυτούς τις αποδοχές του Απριλίου, όπως ο νόμος ορίζει. Στους ίδιους εργαζόμενους, αλλά και στο σύνολο του προσωπικού ο υιός Μπακατσέλου δεν έχει καταβάλει έως σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές σχεδόν 5,5 μηνών. Μεταξύ άλλων, δεν έχει ακόμη εξοφλήσει το δώρο Χριστουγέννων του 2014, αλλά και τοδώρο Πάσχα του τρέχοντος έτους.

Ο υιός Μπακατσέλου παρέμεινε κρατούμενος στο Α.Τ. της πλατείας Δημοκρατίας για περίπου τρεις (3) ώρες. Ακολούθως, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε μεν σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος, θεωρώντας πως έχει γνωστή διεύθυνση διαμονής και δεν είναι ύποπτος φυγής. Έτσι, τον παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, η οποία προσδιορίστηκε για τις 27 Ιουλίου 2015.

Προς υποστήριξη του αφερέγγυου επιχειρηματία έσπευσαν να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα ο ετεροθαλής αδελφός του, Τζώρτζης Μπακατσέλος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρίας, Παναγιώτης Χασάπης, και η γενική διευθύντρια της ΕΒΕ ΑΕ, Ιωάννα Μακρή.

Τους καταλόγισε δόλο!

Την υπεράσπισή του έστερξε να αναλάβει ο δικηγόρος της οικογένειας Μπακατσέλου,Παντελής Χαλβατζάκης. Εμφανώς εκνευρισμένος, ο κ. Χαλβατζάκης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι από δόλο οι άνδρες του Α.Τ. της πλατείας Δημοκρατίας δεν παραπέμπουν αμέσως τον πελάτη του στον εισαγγελέα υπηρεσίας, αλλά αντιθέτως κωλυσιεργούν, θέλοντας έτσι να τον υποχρεώσουν να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας (...)
Συνέχεια ΕΔΩ

---
*

1 σχόλιο:

  1. Και ενώ στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλιά της σε περιπτώσεις τύπου Μπακατσέλος, στην Αθήνα κάποιοι αντιστοιχοι «μπατακτσίδες» παρά τις μηνύσεις των απλήρωτων εργαζόμενων (Ελευθεροτυπία) πίνουν ανενόχλητοι το καφεδάκι τους στο Κολωνάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή