Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 3/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαπλοκή και Επιτροπή Διαφάνειας

Καυτή κοινοβουλευτική περίοδος για τα ΜΜΕ. Ενώ συνεχίζεται η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε media και κόμματα, στις 7 Οκτωβρίου θα παραστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ η συζήτηση για τη διαπλοκή σε επίπεδο αρχηγών θα γίνει στις 10 ή 20 Οκτωβρίου.
---

Ο ΣΚΑΪ
μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου,
χωρίς άδεια από τη Nova

Τη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών Ολυμπιακού, ΑΕΚ από το χθεσινό ντέρμπι, χωρίς άδεια, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Ο σταθμός μετέδωσε το υλικό από το video που ανέβηκε στο site www.novasports.gr και είναι χαρακτηριστικό πως στο αέρα του ΣΚΑΪ μεταδόθηκε ζωντανά (23:17′) η προειδοποίηση που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο υλικό ανήκει στη Nova και η αναπαραγωγή χωρίς άδεια είναι παράνομη.
---
Απομάκρυνση Γκουτζάνη από το “Θέμα”

Στην έξοδο από το “Πρώτο Θέμα” οδηγήθηκε ο Σπύρος Γκουτζάνης. Μετά από πολυετή συνεργασία αναγκάστηκε σε αποχώρηση.
---
Εντός της εβδομάδας
η τροπολογία για τους σταθμούς

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται από το υπουργείο Επικρατείας και η τροπολογία για τους νέους όρους λειτουργίας των προς αδειοδότηση τηλεοπτικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται και η δυνατότητα εκπομπής σε Υψηλή Ευκρίνεια εντός διαστήματος 6 μηνών. Αντιθέτως, δεν θα υπάρχει η διάταξη για την απόσυρση της ΕΡΤ από τη διαφήμιση.
---
Περιορίζεται η δικτύωση
των τηλεοπτικών σταθμών…

Παρέμβαση της κυβέρνησης και στις δικτυώσεις των περιφερειακών σταθμών. Στόχος της είναι να περιοριστεί το δικαίωμα αναμετάδοσης του προγράμματος των τηλεοπτικών περιφερειακών σταθμών, έτσι ώστε να αποτρέψει στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν θα λάβουν άδεια να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσω της περιφέρειας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων για τις παρόχους δικτύου (βλέπε Digea) που θα μεταδίδουν πρόγραμμα σταθμών που δεν έχουν άδεια.
---
Στον ΑΝΤ1 η Σαράφογλου

Στον ΑΝΤ1 θα συνεχίσει την καριέρα της η Μαρία Σαράφογλου αναλαμβάνοντας το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, όπως αναφέρει το www.newpost.gr. Παράλληλα η δημοσιογράφος θα αναλάβει και μια σειρά συνεντεύξεων με προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου