Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κρούση και στην ΑΕΚ από την ΕΡΤ

Και την ΑΕΚ θα ήθελε να συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο αθλητικό πακέτο δικαιωμάτων της ΕΡΤ. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο υπάρχει πρόταση για τριετή συνεργασία με συνολικό κόστος για την ΕΡΤ 30 εκατ. ευρώ.
Την προηγούμενη φορά, όταν τέθηκε το ζήτημα της συνεργασίας με τις επτά ομάδες της Super League, υπήρξε έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή από την ίδια την κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται τελικά, αν επέλθει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο. Στο μεταξύ, επιπλέον βάρος για τον προϋπολογισμό θα προκύψει από την εφαρμογή της ΚΥΑ για τον συμψηφισμό μισθών και αποζημιώσεων από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και την επαναλειτουργία του φορέα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δημοσιευθεί η απόφαση για να μεταφερθούν από το αποθεματικό της ΕΡΤ 42 εκατ. ευρώ και άλλα επιπλέον 7 – 8 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα.

Δύο κρίσιμες αποφάσεις
για τη διανομή του Τύπου

Μπροστά σε νέες αλλαγές στην υπόθεση διανομής του Τύπου, ύστερα από δύο αποφάσεις με καθοριστική σημασία. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε και προχώρησε ήδη στην προκήρυξη ενδιαφέροντος για τον ορισμό εμπειρογνώμονα που θα συντάξει οικονομική έκθεση για το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος». H κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σκληραίνει τη στάση έναντι όσων δεν διανέμουν όλα τα φύλλα των εφημερίδων, απειλώντας με τιμωρία φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους σε περίπτωση αμέλειας και πρόστιμο 5.000 – 50.000 ευρώ. Στην περίπτωση υποτροπής προβλέπεται φυλάκιση δύο ετών!
Ως παρακώλυση «νοείται ιδίως η μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ των εφημερίδων και περιοδικών σε όλα τα υπάρχοντα σημεία πώλησης και η απόκρυψη των εφημερίδων και περιοδικών από τις επιχειρήσεις πώλησης αυτών».

Προσεχώς …απολυμένοι
οι αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ

Μετά και την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που στην πλειοψηφία τους είναι αορίστου χρόνου, μπορούν πλέον να ανησυχούν, εξαιτίας των ιδεοληψιών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιδότηση για δύο σειρές του Alpha

Δύο ακόμη τηλεοπτικές παραγωγές του Alpha πήραν τις τελικές υπογραφές για την υπαγωγή τους στο καθεστώς επιδότησης του οπτικοακουστικού τομέα. Η εταιρεία Green Pixel Productions, εταιρεία συμφερόντων του Star που συνεργάζεται με τον Alpha, εξασφάλισε επιδότηση για τη συνέχιση της τηλεοπτικής σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (19 επεισόδια) με την ένταξή της στο καθεστώς ενίσχυσης οπτικοακουστικής παραγωγής.
Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών είναι 167.834 ευρώ και η επιδότηση στο 35% του ποσού αυτού ανέρχεται σε 58.742 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο καθεστώς θα υπαχθεί και η σειρά «Κρατάς μυστικό» (Alpha). Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 890.420 ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35%, δηλαδή σε 311.647 ευρώ.

Αυξάνει το κεφάλαιό της η «Αυγή»

Έως και τις 12 Ιουλίου καλούνται οι μέτοχοι της εκδοτικής εταιρείας που εκδίδει την «Αυγή» για να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.251.000 ευρώ. Η απόφαση είχε ληφθεί στην α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της εταιρείας και προέβλεπε πως η αύξηση θα γινόταν με καταβολή μετρητών ή με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας το ΔΣ έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, να παρατείνει για έναν ακόμη μήνα την περίοδο κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν καλυφθεί από τους παλαιούς μετόχους, το ΔΣ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τις μετοχές στην τιμή διάθεσης και κατά την κρίση του. Αν και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχει υπάρξει, δηλαδή, μπορεί να είναι χαμηλότερο του ποσού του 1.251.000 ευρώ που αποφάσισε η εταιρεία.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου