Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΔΟΛ - περιφρούρηση της απεργίας ...

*
ΒΗΜΑ -
Εκπρόσωπος
στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ
***
*
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απεργιακή Ανακοίνωση
*
Συνάδελφοι,

Επισημαίνω ότι η απεργία των διοικητικών του ΔΟΛ αρχίζει από το πρωί, ενώ η δική μας, των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων του οργανισμού, θα αποφασιστεί από τις Ενώσεις μας μέσα στο πρωινό.

Αυτό σημαίνει ότι οι διοικητικοί συνάδελφοί μας χρειάζονται την υποστήριξή μας στην περιφρούρηση της απεργίας που θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας, 2/4/2012:

Όσοι συνάδελφοι μπορούν θα πρέπει να ενισχύσουν την περιφρούρηση των διοικητικών: δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους απέναντι στη σκληρότητα της εργοδοσίας μας! Επιπλέον και ταυτόχρονα, πρέπει να προετοιμάσουμε και τη δική μας περιφρούρηση και να πάρει η εργοδοσία από την αρχή το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί!

Τέλος, γνωρίζοντας τις ώς τώρα πρακτικές της εταιρείας και την αλαζονία των εργοδοτών γενικότερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ενδεχομένως εργοδοτική καμπάνια κατά των διοικητικών, των συνδικάτων, ή ο,τιδήποτε άλλο παρόμοιο, και ξέρουμε ότι κυρίως στα δημοσιογραφικά γραφεία και στην ιεραρχία τους οργανώνονται τέτοιες καμπάνιες. Στην ατμόσφαιρα τρομοκρατίας που επικρατεί, ιδιαίτερα μετά την επιβολή των "ατομικών συμβάσεων", ο εργοδότης μας φιλοδοξεί να καταργήσει τη δυνατότητά μας να εκλέγουμε εμείς (και όχι εκείνος!) τους εκπροσώπους μας. Αυτό κρίνεται με την απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου και, αν περάσει, -όπως το δήλωσε και ο ίδιος- θα ακολουθήσει και ο δικός μας εκπρόσωπος. Το σημαντικό επομένως σε όλα αυτά είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη συλλογική μας ύπαρξη απέναντι στη φιλοδοξία εργοδοτικής και διευθυντικής ασυδοσίας...
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου