Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

... η εργοδοσία "καθαρίζει " συνδικαλιστές ...

*
Διασωματειακή Επιτροπή
***
*
Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ
*

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ εκφράζει την συμπαράσταση της στην συνάδελφό μας συνδικαλίστρια της ΕΠΗΕΑ Γιάννα Σακελλαρίου και τους άλλους έξι συναδέλφους που απολύθηκαν από την διοίκηση του ΔΟΛ.

Επίσης στηρίζει την προειδοποιητική απεργία που κήρυξε για αύριο (σήμερα) Δευτέρα η ΕΠΗΕΑ και καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν, ενισχύοντας την περιφρούρησή της.

Θυμίζουμε  τις κλιμακούμενες παράνομες και αντεργατικές μεθοδεύσεις που επιχειρούνται στον ΔΟΛ με αθρόες απολύσεις, με την προσπάθεια αντικατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις και  - στο πρόσφατο παρελθόν - με την παράνομη απόλυση του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ, την οποία υποχρεώθηκε δικαστικά να ανακαλέσει.

Ακόμα, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθεί  «καθάρισμα» συνδικαλιστών  που είναι αποφασισμένοι να μην ανεχθούν τα όργια εκβιασμών, αυθαιρεσιών και παραβιάσεων από την εργοδοσία σε δικαιώματα που είναι ηθικά, νομικά και συνδικαλιστικά κατοχυρωμένα.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί, αμέσως, την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο κλιμακώντας και διευρύνοντας τις αντιδράσεις της σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.

Από την Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου