Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

... συν-ένοχοι ή ανίκανοι; ...

*
greektv.com
***
*

Tragic στις συμπτώσεις και στις διαπιστώσεις

Το Διασωματειακό με νέα πύρινη ανακοίνωσή του προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές. Για τη σύμβασή μου γ*&^(% τη μου.

Η ΕΣΗΕΑ σύσσωμη συμφωνεί για απεργίες, αδυνατεί όμως να συμφωνήσει στο πότε, στο πως, στο γιατί, στο διαταύτα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ παραιτείται γιατί το ζήτησαν τα μέλη του και πάει για εκλογές. Έχει αμφισβητηθεί η μη δράση του και η τελευταία απόπειρα γενικής συνέλευσης επιβεβαίωσε πως δεν έχει τη νομιμοποίηση από τα μέλη του σωματείου.

Στο Star  πάλι δεν πληρώνουν  και απειλούν με ...λουκέτο αν υπάρξουν αντιδράσεις.

Η ΕΤΙΤΑ προκήρυξε απεργία αλλά την ανέστειλε κατόπιν διαβεβαιώσεων για πληρωμές.

Με ...λουκέτο απείλησε και η "Ισοτιμία" μόλις κηρύχθηκε απεργία, αλλά τελικά δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει πριν τις εκλογές.

Στον Alpha φαίνεται πως είναι έτοιμοι να εμφανίσουν από το καπέλο των εργοδοτικών, σαν το κουνέλι από το καπέλο των μάγων, την ομάδα συγκρότησης επιχειρησιακού σωματείου. Τα 3/5 που απαιτούνται κατά το νόμο για την υπογραφή των μειώσεων, θα αναζητηθούν στην πορεία. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο κτίριο της Ακαδημίας 20.

Στο Mega θα γίνει η γνωστή σφαγή. Μετά τις εκλογές, επίσης.

Στον ΑΝΤ1 τα ίδια.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η ΕΣΗΕΑ δημοσίευσε την πρόσκληση για την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της. Ξέρετε πότε; Στις 14 Μάϊου. (Μην σκιάζεστε, η πρώτη απόπειρα είναι. Η τελευταία και τυχερή ορίστηκε για τις 22 Μάϊου στο Κάραβελ).

Ναι, στις 14 Μάϊου όταν θα έχει λήξει η υπόθεση "συλλογικών συμβάσεων" εργασίας για όλους και για τους πάντες. Όταν θα έχουν περάσει οι μειώσεις, ατομικές, επιχειρησιακές συμφωνίες. Tragic.

Και διόλου δεν θα εκπλαγούμε αν τελικά τα σωματεία του κλάδου μας καταφέρουν τελικά να κηρύξουν απεργίες μετά τις εκλογές. Μην ενοχλούμε δα και με αιτήματα για Σύμβαση και άλλα τέτοια φαιδρά τις εφημερίδες, τους εργοδότες, τους μάνατζερ και τα διευθυντές τους, τώρα που προσπαθούν με τόσο κόπο για την προεκλογική ενημέρωση των υποψηφίων...
---
Σημ. "Α": Και φυσικά δεν έγινε Διασωματειακό τη Δευτέρα, όπως είχε εξαγγελθεί προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ...
.
Περιμένατε κάτι άλλο;

---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου