Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

..."Εκδόσεις Λυμπέρη" - έναντι και βλέπουμε ...

*
Παρατύπως
***
*
Και ο Λυμπέρης
στο κίνημα "ή έναντι ή τίποτα"
*
 Μετά από τρεις μειώσεις μισθών (τέσσερις για τους υψηλόμισθους και... άγνωστος αριθμός για τους εξωτερικούς συνεργάτες) και μπαράζ απολύσεων, οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη υφίστανται ήδη αυτό το οποίο υποτίθεται θα απέτρεπαν οι μειώσεις: την πληρωμή με έναντι!

Συγκεκριμένα, από το μισθό Απριλίου έχει μέχρι στιγμής καταβληθεί μόνο το 40%. Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε κάποιες «εκτιμήσεις» ότι το φαινόμενο είναι «προσωρινό», αλλά η πρόσφατη πολιτεία της εργοδοσίας Λυμπέρη μας πείθει για το αντίθετο. Τι άραγε μεσολάβησε από τις τελευταίες μειώσεις με ατομικές συμβάσεις (το Φεβρουάριο) και την έναρξη της νέας εκ περιτροπής εργασίας (το Μάρτιο), έτσι ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν στην ώρα τους οι μισθοί; Ασφαλώς δεν θα μάθουμε ποτέ.
. 
Μπορεί οι ανταγωνιστές και η «πιάτσα» να ξέρουν τα πάντα, αλλά οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μαθαίνουν ποτέ την πραγματικότητα - αυτοί απλώς υποχρεούνται να σκύβουν το κεφάλι, να δουλεύουν πιστά και φιλότιμα και από πάνω να χαμογελούν κιόλας, για να μη χαλάει το «ευχάριστο κλίμα» στη δουλειά.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Οι εργοδότες πρέπει να νιώσουν τη δύναμή μας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε όλοι στα σωματεία μας και να επιβάλουμε τις ηγεσίες που αρμόζουν στις περιστάσεις. Και να καταλάβουμε κι εμείς ότι κάθε υποχώρησή μας το μόνο που κάνει είναι να φέρνει πιο κοντά την επόμενη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου