Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

... Ο Κουρής πλήρωσε Δώρο Χριστουγέννων στην "Αυριανή" !

*
pressarismenos
***
*

Έντονη κινητικότητα στον Όμιλο Κουρή:
Πλήρωσε το δώρο Χριστουγέννων
στην "Αυριανή" !


Όσο και εάν αποτελεί έκπληξη... μάθαμε σήμερα ότι ο Γιώργος Κουρής κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων στους απλήρωτους εργαζόμενους στην ΑΥΡΙΑΝΗ. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2010. Οπότε η σημερινή απρόσμενη εξέλιξη αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Βέβαια το γεγονός ότι η μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων είναι ποινικό αδίκημα, αποτελεί όσο να 'ναι, ένα παραπάνω κίνητρο για τον εκδότη.

Η έντονη και ταυτόχρονα... αναπάντεχη κινητικότητα δε σταματάει εδώ όμως: σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την προσεχή Παρασκευή (21/12/12) θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και στους εργαζόμενους στα ραδιόφωνα του Ομίλου (LOVE RADIO, ORANGE FM). Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ενώ είναι άγνωστο εάν... ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφτεί συνολικά όλους τους εργαζόμενους και στα δύο ραδιόφωνα. Αυτό το επισημαίνουμε γιατί και πριν από δύο εβδομάδες περίπου η ΕΤΕΡ είχε προκηρύξει 20ημερη απεργία στους εν λόγω ραδιοφωνικούς σταθμούς, εξαιτίας των δεδουλευμένων που όφειλε ο Ανδρέας Κουρής στους εργαζόμενους.


Όπως σας είχαμε γράψει τότε σχετικά με το θέμα: τελικά η απεργία στον LOVE ανεστάλη, αφού  έγινε αποπληρωμή και σχετική συμφωνία με τους τεχνικούς του σταθμού. Κάτι ανάλογο όμως δεν έγινε και στον ΟRANGE.

Σχετικά με τις νομικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας στο ALTER:

Πριν μερικές μέρες έγινε στο πρωτοδικείο Περιστερίου η δίκη εταιρίας που  παρέχει τα μηχανήματα τελετέξτ στο ALTER και τα ζητούσε πίσω λόγω των απλήρωτων υποχρεώσεων από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.


Στην συγκεκριμένη δίκη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ του ALTER και νομικός σύμβουλος του Γ. Κουρή, Ευστάθιος Γκότσης και κατέθεσε ότι υπάρχει σχέδιο διάσωσης για τον τηλεοπτικό σταθμό  και ότι θα λυθεί το εργασιακό και οι αποζημιώσεις... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί αναστολή της κατασχετικής διαδικασίας μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου (η οποία είναι σε εκκρεμότητα από τις 10/10), για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.

- Σε άλλη υπόθεση που αφορούσε αγωγή εργαζόμενου εναντίων του ALTER και εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα εργαζόμενος του σταθμού κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα που του οφείλει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Να σημειώσουμε ότι η δίκη έγινε ερήμην, αφού κανείς δικηγόρος δεν εκπροσώπησε το ALTER, να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση μεμονωμένου εργαζόμενου που δικαιώνεται για τις οφειλές των δεδουλευμένων και δεν εκπροσωπείται από κάποιο συνδικαλιστικό σωματείο...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου