Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

... δημοτικά ραδιόφωνα σε αδιέξοδο ...

*
Γιώργος Ζ.
(e-tetradio)
***
*
Απεργιακά προγράμματα στον αέρα...

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Νέου Ηρακλείου, και τις εγκαταστάσεις του Επικοινωνία 94, πραγματοποίησαν οι επί 10 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, αντιδρώντας στις πρακτικές της ιδιοκτησίας. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, υπό την απειλή συγχωνεύσεων, εφεδρείας και πολλών περικοπών, ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Παντελής Βλασσόπουλος, αρνείται να καταβάλλει όλα τα δεδουλευμένα προς τους εναπομείναντες "35" του ιστορικού Επικοινωνία 94. Ήδη πάντως, ο σταθμός εκπέμπει καθημερινό δίωρο απεργιακό πρόγραμμα, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται νέες δράσεις από τους εργαζόμενους.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό του Καναλιού 1 90.4 του Πειραιά, οι ενώσεις των εργαζομένων αποφάσισαν να τον μετατρέψουν σε απεργιακό σταθμό, με εκπομπές ανάλογου ύφους από τις 6 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις θα ανασταλούν μόνο αν καταβληθούν, από πλευράς Βασίλη Μιχαλολιάκου και Δήμου Πειραιά, 2 μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού.

Τέλος, άγνωστο παραμένει ακόμα, το τι θα γίνει με την συχνότητα 94.3 FM και την άδεια του πάλαι ποτέ Ξένιου (τις τελευταίες ημέρες, στην συχνότητα εκπέμπει αδιαμόρφωτο σήμα, από άγνωστο κέντρο εκπομπής)...
---
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου