Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

... το MEGA, το δάνειο και οι εταιρείες παραγωγής ...

*
Τυπολογίες
***
*

MEGA: Ή “πέφτουν” τα λεφτά
ή “πέφτουν” οι εταιρείες!
“Αγώνας δρόμου”  για την εκταμίευση του δανείου στο Mega. Από την ημερομηνία που θα καταβληθούν τα λεφτά θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα, σημαντικών εταιρειών παραγωγής, οι οποίες είναι παγιδευμένες, μεταξύ των χρημάτων που τους χρωστάει στο Mega και των δικών τους οφειλών στις τράπεζες έναντι των παραγωγών που έκαναν για λογαριασμό του καναλιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε το Mega την περασμένη Τετάρτη με κοινοπραξία τραπεζών, το κανάλι θα λάβει 8,5 εκατ. ευρώ. Το δάνειο είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ  αλλά συνυπολογίζεται και ο υπόλοιπος δανεισμός της εταιρείας.
Έτσι, οι συνολικές όφειλες αναδιαρθρώνονται σε περίπου 90 εκατ. ευρώ με τις συνεργαζόμενες τράπεζες να παρακρατούν 1,5 εκατ. ευρώ από το τελευταίο δάνειο που έδωσαν. Είναι ένα δάνειο «ανάγκης» που έρχεται να καλύψει το δύσκολο 2012. Προηγήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την καταβολή 10 εκατ. ευρώ σε μετρητά, τα οποία σε μεγάλο βαθμό κάλυψαν τις υποχρεώσεις των εταιρειών παραγωγής (τους) έναντι των τραπεζών και ακολούθησε το δάνειο.
Πλέον όμως για την επόμενη χρονιά, εξετάζονται μια σειρά από νέα ενδεχόμενα. Κωδικοποιημένα έχουν ως εξής: Συνέργειες με άλλα κανάλια, μετατροπή του Mega σε σταθμό με μεγαλύτερη δόση ενημέρωσης, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ή εναλλακτικά έκδοση νέου δανείου, με την προϋπόθεση πως θα υπάρχει αξιόπιστος μέτοχος που θα το εγγυηθεί ή επενδυτής από το εξωτερικό.
---

Αναζητείται “λύση πακέτο” για τις εταιρείες παραγωγής
Τι θα γίνει όμως με τις εταιρείες παραγωγής που συνεργάζονται με το Mega; Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς οι οφειλές του καναλιού  προς τις 4 βασικές εταιρείες είναι σημαντικές, ενώ οι προοπτικές για μεγάλες αναθέσεις προγράμματος δεν είναι ευοίωνες, όπως  και το ενδεχόμενο κερδοφορίας του καναλιού. Η λύση πακέτο δεν έχει βρεθεί ακόμη  και θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις και τις πράξεις των μετόχων του καναλιού, που έχουν μερίδιο και σε 3 από τις 4 εταιρείες παραγωγής, όπου υπάρχουν οι οφειλές.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου