Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

... μετά την εθελούσια, απολύσεις ...

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
greektv.com
***
*
Στον επόμενο τόνο, απολύσεις

Με σχεδόν πλήρη επιτυχία ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες τα προγράμματα εθελούσιων… απολύσεων σε «Καθημερινή», «Νέα» και ΣΚΑΪ, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσει κύκλος απολύσεων.

Στον ΔΟΛ ο νέος αυτός γύρος άρχισε την επομένη της εθελούσιας εξόδου προκαλώντας τριγμούς στο συγκρότημα.

Στο Νέο Φάληρο η έξοδος είναι μαζική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη στην «Καθημερινή» έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αποχώρησης περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι. Στον ΣΚΑΪ η κατάσταση είναι θολή. Η στοχευμένη εθελούσια έξοδος, όπως όλα δείχνουν, αφορά κυρίως τεχνικούς, εργαζόμενους 15 ή 20 και πλέον χρόνων στον σταθμό, από τους οποίους η εταιρεία θέλει να απαλλαχθεί. Θυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών του ΣΚΑΪ δεν ήταν στην ΕΤΕΡ, τη συνδικαλιστική ένωση, και σχεδόν ποτέ δεν απεργούσαν. Στο Φάληρο όμως στοχεύουν πλέον στην οριστική κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των τεχνικών αφού ο σταθμός καλύπτει ήδη τις ανάγκες του σε τεχνικό προσωπικό, ειδικά στην τηλεόραση, με ενοικιαζόμενους απασχολήσιμους ή με απευθείας συνδέσεις μέσω Skype. Όπως και στον ΔΟΛ, έτσι και σε «Καθημερινή» - ΣΚΑΪ εκτιμάται ότι αμέσως μετά θα ανακοινωθούν απολύσεις και νέος γύρος μειώσεων αποδοχών σε όσους παραμείνουν μισθωτοί.

Στον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι ζήτησαν απεργιακές κινητοποιήσεις με ομόφωνο ψήφισμά τους, ενώ επί δύο συνεχόμενες μέρες το κτήριο της Μιχαλακοπούλου πολιορκήθηκε από διαδηλωτές του σωματείου οδηγών δικύκλων που αντιδρούσαν στην απόλυση συναδέλφου τους. Ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης, που συναντήθηκε με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών.
---
Πηγή: Ποντίκι-media

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 * 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου