Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

... ο Mr. President, Δάνεια και Χορηγίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
«Ο Μπόμπολας δεν έχει δώσει εγγυήσεις για τα δάνεια που έχει πάρει,
πρέπει να γίνει ό,τι έγινε με τον Κοντομηνά

Μόνος και έρημος στη ΓΑΔΑ


Ο Αγγελος Φιλιππίδης σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι παλαιοί του φίλοι τον έχουν ξεχάσει... Παλιά όλοι τον ήθελαν στην παρέα τους. Σήμερα θέλουν να τον θυμούνται -δημόσια τουλάχιστον- λίγοι. Κάπως έτσι δεν εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή;

Ο μέχρι πρότινος αρκετά συμπαθής Αγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται τούτες τις ώρες κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Αύριο το μεσημέρι θα απολογηθεί ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Γιατί; Διότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού χρηματοδοτούσε μέσω δανείων ανθρώπους που δεν είχαν τα εχέγγυα να τα πάρουν. Αυτό πιστεύει προσώρας η Δικαιοσύνη και γι' αυτό εκδόθηκε το ένταλμα. Το θέμα είναι τι θα αποδειχθεί στο τέλος, γιατί πολλά λέγονται κι ακούγονται...

Από την ισχυρή θέση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.), τις εξουσιαστικές θέσεις της δεκαετίας του '90 σε διάφορες εταιρείες του Χρηματιστηρίου, το αγαπημένο παιδί των media λόγω γνωριμιών και κυρίως χορηγιών, βρέθηκε κυνηγημένος.

Ο Φιλιππίδης από την Τουρκία έλεγε: «Μέσω εμού θέλουν να πλήξουν τον Καραμανλή».

Ξεχασμένο «παιδί» του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε ο Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά γιατί τον εμπλέκει σε μία υπόθεση που η Δικαιοσύνη τον ελέγχει;

Ο Α. Φιλιππίδης χαζός δεν είναι. Και γι' αυτό δεν ευθύνεται η μαθητεία του στο ακριβότερο σχολείο ever -ακόμη και στην περίοδο της κρίσης-, στο Κολλέγιο Αθηνών, αλλά ούτε και η μετέπειτα διδαχή στα ανώτερα του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, όπως το Πανεπιστήμιο Columbia.

Ευθύνεται μήπως η συναλλαγή του με την εξουσία; Τα πούρα στο Κολωνάκι και το πρόσφατο καλοκαίρι στην Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας, δίπλα στον λατρεμένο Πάλαιρο, όπου κατέβαζε για ουζάκι ο Αριστοτέλης Ωνάσης την Τζάκι και πιο πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την παρέα του;

Αυτές οι επαφές τού πρόσφεραν ισχυρές θέσεις εξουσίας ή παραεξουσίας. Ο Α. Φιλιππίδης εργάστηκε ως στέλεχος σε διάφορες χρηματιστηριακές εταιρείες της δεκαετίας του '90, της χρυσής εποχής, της εποχής που αργότερα δοκιμάστηκε στα δικαστήρια, αλλά ένοχοι πολλοί δεν βρέθηκαν για τα «φαγωμένα» χρήματα ανυποψίαστων επενδυτών. Υπήρξε για δυόμισι χρόνια πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Θυμάμαι ακόμη στενό συνεργάτη του να μοιράζει χορηγίες όπου του ζητούσαν.

... με τον εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή, Αγγέλου ...
Any way, θα τα βρει η Δικαιοσύνη.

Η απελευθέρωσή του από τις Φυλακές Μαλτεπέ αποδόθηκε στη δικηγόρο του στην Τουρκία, τη διάσημη Σεϊντά Γιλντιρίμ. Στην Ελλάδα κάποιοι μίλησαν για σκάνδαλο, στην Τουρκία, όμως, όχι.

Οπως και να 'χει, αυτός ο άνθρωπος ήταν πλούσιος -οικογενειακά, κληρονομικά- πριν από τη θητεία του στο Τ.Τ. Πριν από το Χρηματιστήριο δεν ξέρω.

Τον συναντάμε τον Μάιο του 2012 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό» με την ιδιότητα του οικονομολόγου και διευθύνοντος συμβούλου του «Ερρίκος Ντυνάν». Η τοποθέτησή του σε εκείνη την εκπομπή, με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», δεν ήταν τεχνοκρατική, αλλά πολιτική.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξανά στο Mega στην εκπομπή των Ι. Χασαπόπουλου - Μ. Αναγνωστάκη, όπου εξηγούσε ότι επί δυόμισι χρόνια -όσο διήρκεσε η θητεία του στο Τ.Τ.- έκανε «κατάθεση ψυχής και καρδιάς». Με βάση τον τότε ισχυρισμό του: «Το Τ.Τ. έκανε μία τεράστια προσπάθεια επί ημερών μου να μπει στον τραπεζικό χάρτη, να κάνει προϊόντα όπως το "Ανεβαίνω" στις προθεσμιακές καταθέσεις, που μπορούσαν να σπάσουν κάθε μήνα, το οποίο μιμήθηκαν όλες οι ιδιωτικές τράπεζες μετά· εμείς το κάναμε πρώτοι, όλοι μάς μιμήθηκαν. Να φτιάξει δηλαδή προϊόντα πρωτοποριακά, τα οποία εμιμείτο ο ιδιωτικός τομέας».

Μετά τη σύλληψή του δήλωνε στο κανάλι «Ε»: «Να συνεχίσουν να είναι υπερήφανοι για μένα οι 3.000 υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί μου και έφεραν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να είναι η ισχυρότερη τράπεζα με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οκτώ μήνες αφ' ότου έφυγα. Η ισχυρότερη ανάμεσα σε 30 τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Φτάσαμε να έχουμε τις λιγότερες επισφάλειες από 21 τράπεζες που ήλεγξε η Black Rock...». Σε κείνη την εκπομπή ήταν αγανακτισμένος: «Την τράπεζα που εγώ άφησα κερδοφόρα την έδωσαν στη Eurobank». Τίτλος εκπομπής «Με τα μάτια ανοιχτά». Βασικός παρουσιαστής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, Νίκος Νικολόπουλος. Περισσότερο φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και λιγότερο του νυν πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Σε αυτήν την εκπομπή έπαιζε ακόμη μία λεζάντα από τα συμφραζόμενα Φιλιππίδη: «Από τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης (εννοούσε των τραπεζών) ψάχνουν τα 200 εκατομμύρια του Τ.Τ.».

Ο βουλευτής Νικολόπουλος τον ρωτούσε: «Ο Μπόμπολας δεν έχει δώσει εγγυήσεις για τα δάνεια που έχει πάρει, πρέπει να γίνει ό,τι έγινε με τον Κοντομηνά;». Ο Φιλιππίδης απάντησε πολιτικάντικα και κατέληξε: «Δεν έχω δώσει ποτέ λεφτά σε media».

Εδώ τα χαλάμε Mr. President, Δάνεια και χορηγίες. Τώρα εγκαλείσαι για κάτι «αστεία» - με το συμπάθιο - δάνεια, αλλά για τις χορηγίες οι φίλοι τι θα πουν; Εσύ τι θα απαντήσεις;
---
πηγή: Γεωργία Λινάρδου / http://www.enet.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου