Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

... εν όψει της Συνέλευσης των απλήρωτων του ΔΟΛ - σκέψεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι (πάνω από τέσσερις μήνες) ΔΟΛ
Εργαζόμενοι χωρισμένοι στα τρία και βάλε...

e-mail απλήρωτου ΔΟΛ

Τρεις τάσεις θα "συνυπάρξουν" σήμερα στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση:
 1. Αυτοί που μιλάνε για κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες άμεσα,
 2. Αυτοί που είναι θιασώτες της τακτικής "εγώ να μην φαίνομαι, κάντε εσείς κάτι" και αναζητούν εναγωνίως μια δικαιολογία για να καθυστερήσουν το οτιδήποτε, και
 3. Εκείνοι που προβάλλοντας την χρηματοδοτική συνέπεια, τα προηγούμενα χρόνια, του ΔΟΛ επιδιώκουν να πείσουν τους υπόλοιπους να περιμένουν τις κινήσεις του Σταύρου Ψυχάρη θεωρώντας, για διάφορους λόγους ο καθένας, ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ θα βρει λύση επ’ ωφελεία όλων.
Εδώ πρέπει να μνημονεύσουμε και να σκύψουμε πάνω στις ενέργειες των συναδέλφων μας τεχνικών του ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ), που με μπροστάρη τον πρόεδρό τους επέδειξαν αξιόλογη συνδικαλιστική συμπεριφορά και μετά τις στάσεις εργασίας στο ραδιοσταθμό του ΔΟΛ, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους ασκώντας νωρίς ασφαλιστικά μέτρα, προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας με μηνυτήριες αναφορές και ο νομικός τους σύμβουλος διεκδίκησε και πέτυχε κατάσχεση εις χείρας τρίτων.

Αυτά πρέπει να τα βλέπουν οι οσφυοκάμπτες συνδικαλιστές των άλλων Ενώσεων, που είτε θα περάσουν σήμερα, έτσι - για να δείξουν το μπόι τους, είτε θα προτιμήσουν να μην εμφανιστούν γιατί "βλέπει και ακούει" ακόμη ο Ψυχάρης, αν και κάποιοι απ’ αυτούς του πριονίζουν την καρέκλα προς όφελος της κυβέρνησης.

Μην ξεχνάμε και τα «ποντίκια» που, αφού έφαγαν με χρυσά κουτάλια, την κοπάνησαν για να σώσουν το τομάρι τους (βλ. μεγαλοδημοσιογράφους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους)...

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σήμερα θα περισσέψει η αποφασιστικότητα και η θέληση να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε:
 • Την εργατική μας αξιοπρέπεια
 • Την καταβολή των δεδουλευμένων
 • Το δικαίωμά μας στην εργασία, και
 • Την απαίτησή μας να μας αντιμετωπίζει ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης ως Ανθρώπους και όχι ως ψυχρά αριθμητικά νούμερα, που είτε του "βγαίνουν" είτε όχι...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

 1. Δυστυχώς κατά πως φαίνεται ο ΔΟΛ θα έχει την τύχη προηγούμενων μαγαζιών, Ελευθεροτυπιας Απογευματινης ΑLTER MEGA και άλλα μαγαζιά μικρά η μεγάλα.
  Η ιστορία έχει δειξει το εξής, σε ποιο "μαγαζί" ξεκίνησαν τα παρατράγουδα και ο εργαζόμενος δεν την πλήρωσε? απ ότι ξέρω σε κανένα, ακομα και αν δώσει παράταση στην ψυχορραγούσα εταιρία αυτός που θα την πληρωσει πρωτίστως ειναι ο εργαζόμενος του 1000αρικου του μπλοκ του 8οοαρικου είτε ειναι δημοσιογραφος είτε τεχνικός είτε διοικητικός.
  Προσωπικά πιστευω ότι θα πρέπει να κατεβούν σε απεργία να σταματήσει κάθε έκδοσή και ν απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους με όποιο τρόπο μπορούν, όσο δίνουν παράταση οι καθυστερουμενοι μισθοί θα ειναι από τρεις, πέντε, εφτά, και πάει λέγοντας, το ποσό θα αυξάνεται και θα μεγαλώνει, ακομα και αν πάρουμε την περιπτωσει ότι ο Ψυχαρης βρει νέο μέτοχο ν αναλαβει τον Οργανισμό μου φαίνεται απίθανο ο νέος ιδιοκτήτης να δεχτεί να φωρτοθει τα χρέοι μισθοδοσίας των εργαζομένων, θα πάει σε μια καινούργια συμφωνία αλλά Ελευθεροτυπία που καποιοι την πάτησαν και υπόγραψαν με τις γνωστές συνέπειες.
  Όσο δίνουμε χώρο και χρόνο στον Ψυχάρη και στον κάθε Ψυχάρη τόσο το χειρότερο, αυτοί ανασκουμπώνονται που λέμε και στο χωριό μου... προσωπικά πιστευω ότι δεν θα πάρουν μια οι εργαζόμενοι η θα πάρουν ψίχουλα ξανά και ξανά μέχρι ο ΔΟΛ η να βάλει λουκέτο η να περιέλθει σε νέα χέρια με νέες συμβάσεις και νέες συμφωνίες που πιθανότατα θα ξεκινούν από εκεινη την στιγμή και μετά.
  Πάντως Καλό κουράγιο και καλό αγώνα σε όλους τους συναδέλφους

  ΑπάντησηΔιαγραφή